EROI pentru copiii noștri” – tehnici de prim ajutor pediatric pentru părinți și profesori

70 de persoane din județul Argeș, părinți, profesori vor învăța să acorde primul ajutorul copiilor, iar alți 30 de preșcolari vor participa la ateliere educative de educație nonformală.
Proiectul este derulat de Fundația Leul Albastru, în perioada iunie – decembrie 2024, cu sprijinul Fundației Orange.

În luna septembrie, Fundația Leul Albastru demarează proiectul Eroi pentru copiii noștri, un program menit să învețe adulții să acorde primul ajutor în situații de urgență pediatrică. 70 de părinți și cadre didactice de la Grădinița cu Program Prelungit „Scufița Roșie” vor participa la aproximativ 10 sesiuni în care vor exersa manevre de urgență și vor studia cum pot interveni pentru a salva viața unui copil. În paralel, 30 de copii cu vârste cuprinse între 3-6 ani înscriși la Grădinița cu Program Prelungit „Scufița Roșie” vor învăța despre corpul omenesc și despre protejarea stării de sănătate, folosind resurse digitale inovatoare, precum ochelari de Realitate Virtuală, creioane 3D, roboței educaționali, planșe sau tricou AR etc.)

Acest proiect vine în contextul în care statisticile arată că România este pe ultimul loc în Uniunea Europeană privind numărul de persoane care cunosc manevrele de prim ajutor, respectiv 9 din 10 români nu știu ce să facă în situații limită. Cursurile vor avea atât parte teoretică, cât și exerciții practice astfel ca părinții și profesorii să poată interveni util și la timp în cazul unui pericol. Proiectul „EROI pentru copiii noștri” urmărește să dezvolte un mediu sigur și responsabil în comunități prin învățarea tehnicilor de prim ajutor pediatric care pot contribui semnificativ la salvarea de vieți omenești.

„Cursurile de prim ajutor pediatric se adresează părinților și cadrelor didactice care doresc să învețe cum să acționeze în anumite situații, atunci când copiilor sau elevilor li se pot întâmpla accidente care le pun în pericol sănătate sau viața. Se va pune accent pe manevrele de resuscitare în caz de stop cardio-respirator, manevra Heimlich în caz de înec cu un bol alimentar, toate pentru a gestiona principalele urgențe amenințătoare de viață”, a explicat Diana Neacșu, președinta fundației „Leul Albastru” și trainer autorizat.

În ultimii ani, peste 400 persoane au participat la cursurile de formare desfășurate de Fundatie cu instructori ceritificați.

Pentru o bună organizare a a acestor ateliere de educație extrașcolară, Fundația Leul Albastru a încheiat un contract de parteneriat educațional cu Școala Gimnazială „Mihai Eminescu” Bradu și cu Inspectoratul Școlar Județean Argeș. Eroi pentru copiii nostri este un proiect câștigător în cadrul competiției Susține un ONG, program anual ce încurajează participarea activă a angajaților companiei în proiecte sociale.

Fundația Leul Albastru este o fundație înființată în anul 2011, având drept scop sprijinirea grupurilor vulnerabile prin oferirea gratuită de servicii sociale, educaționale și îndrumare medicală în vederea îmbunătățirii calității vieții acestora. Susține optimizarea, promovarea și stimularea învățării pe tot parcursul vieții, în sensul că aceasta realizează activități de interes general și comunitar cu scopul continuării studiilor, a prevenirii abandonului școlar și a reducerii părăsirii timpurii a școlii. Pentru detalii, vizitaţi https://www.leulalbastru.ro

Fundaţia Orange Fundația Orange este o organizație non-profit care se implică în viața comunității prin realizarea de proiecte de filantropie menite să aducă schimbări pozitive în viața persoanelor dezavantajate. În cei 12 ani de activitate, Fundația Orange a investit peste 7,8 milioane de euro în proiecte de educație digitală pentru persoane defavorizate și în proiecte de sănătate, educație, cultură în beneficiul persoanelor cu deficiențe de vedere și/sau de auz, în scopul incluziunii lor sociale.

Principalele programe ale fundației sunt: „Orange Digital Center”, „Digitaliada”, „Susține un ONG”, „Lumea prin culoare și sunet”, „Solidarity FabLabs” și „Centrul Digital pentru Femei”. Pentru detalii vizitati www.fundatiaorange.ro.

Comentează prin Facebook:

Share this post

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

scroll to top