Decedat ținut de preot în magazia de lemne pentru că era „sărac”! | Gestul preotului a scandalizat comunitatea

Situație revoltătoare în comuna vrânceană Urechești. Doi bărbați decedați au fost ținuți, de preotul comunei, două nopți, în magazia de lemne a bisericii pentru că „erau săraci”, după cum spun rudele și cunoscuții acestora. După ce sora unuia dintre decedați a sesizat situația, preotul a permis mutarea acestora în capela mortuară.

Năstase Icovoiu, de 32 de ani, din Urechești, era beneficiar al Legii 416 de ajutor social și a decedat duminica trecută, din cauza unui hematom pe creier. El a fost transportat la biserica din comună, însă preotul i-a dus trupul neînsuflețit în magazia de lemne, nu în capela mortuară. Explicația preotului, când a fost întrebat de rude de ce a recurs la acest gest, a fost una halucinantă: pentru că este sărac.

„Fratele meu a murit duminică, au venit cei de la Criminalistică, au constatat decesul și a fost dus la biserică. Când m-am dus să-l văd, am rămas șocată, pentru că era depus în magazia de lemne, alături de altă persoană decedată, de 51 de ani. I-am spus preotului că știu că are capelă mortuară, dar acesta n-a vrut să-l mute decât după două zile, nu e prima oară când face așa ceva”,

a declarat Mihaela Icovoiu, sora decedatului.

Situația a fost adusă la cunoștința Realitatea de Vrancea de către un localnic a cărui identitate nu o vom dezvălui. Primarul comunei, Nicu Bratosin, spune că a aflat de situație și se arată revoltat de decizia preotului.

„Nu e normal ca un om sărac să nu aibă parte de o înmormântare creștinească, la fel ca alții. Era un om, nu contează că era sărac sau bogat, trebuie să aibă parte de același tratament din partea bisericii. Noi, ca instituție, dar și eu, ca persoană fizică, ne-am ocupat de plata celor necesare pentru înmormântarea celor doi decedați”,

a declarat primarul comunei.

Preotul Gicu Petrea nu a putut fi contactat, deși am încercat în nenumărate rânduri să obținem o explicație de la domnia sa pentru gestul care a scandalizat comuniatea locală.

Foto credit: Realitatea de Vrancea

Comentează prin Facebook:

Share this post

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

scroll to top