Fuchs Condimente investește 14 milioane de euro în extinderea fabricii de la Curtea de Argeș

fabrica-Fuchs-condimente92

Fuchs Condimente Romania, producător de condimente şi ingrediente alimentare, parte din grupul german Fuchs, anunţă o investiţie de 14 milioane de euro în extinderea fabricii sale din Curtea de Argeş.

”Fuchs Condimente Romania, liderul pieţei de condimente şi ingrediente alimentare de pe piaţa locală, parte din grupul german Fuchs, anunţă o investiţie de 14 milioane de euro în extinderea fabricii sale din Curtea de Argeş. Noul proiect, programat să fie finalizat în vara anului viitor, constă în lărgirea capacităţilor logistice şi de producţie, precum şi în automatizarea proceselor de producţie”, a transmis compania într-un comunicat,

Fuchs Condimente Romania este în prezent cel mai mare producător de condimente şi ingrediente alimentare de pe piaţa românească.

„Extinderea simbolizează determinarea noastră de a ne consolida poziţia de lider de piaţă în România şi, în acelaşi timp, de a ne extinde afacerea la nivel internaţional. Prin această investiţie subliniem angajamentul de a oferi clienţilor noştri produse şi servicii de cea mai înaltă calitate şi inovaţie”, a declarat Nils Meyer-Pries, CEO al Grupului Fuchs.

Fuchs va aloca 14 milioane de euro – investiţie proprie – în extinderea centrului logistic şi de producţie, care aproape îşi va dubla capacitatea: de la 11.084 de metri pătraţi (cât totalizează, în prezent), la 21.338 de metri pătraţi. Noua hală de producţie va fi dotată cu echipamente de ultimă generaţie, printre care şi o nouă facilitate de malaxare condimente.

Totodată, investiţia va permite companiei să-şi extindă şi portofoliul de produse. „Această decizie strategică contribuie la diversificarea gamei şi la consolidarea poziţiei companiei pe piaţa locală”, subliniază Uwe-Jens Karl, managing director Fuchs Condimente Romania.

Construcţia noului centru logistic şi de producţie demarează în luna septembrie şi este programată să fie finalizată în august 2024. De asemenea, noua fabrică va juca un rol strategic în automatizarea proceselor de producţie.

„Acest lucru este de o importanţă crucială pentru a satisface cererea în creştere şi pentru a pune bazele unei creşteri profitabile şi sustenabile”, adaugă Uwe-Jens Karl.

Fuchs Condimente Romania este prezentă pe piaţa locală din 2001. Compania are în portofoliu brandurile Fuchs, Cosmin, Alex, Mirodenia, V6BBQ, Bio Wagner şi Ubena.

Fuchs Condimente Romania face parte din Grupul Fuchs, fondat de Dieter Fuchs, în 1952, în oraşul Diessen (Germania), ca afacere de familie. În următorii 25 ani de la înfiinţare, Grupul s-a extins în Franţa, în Statele Unite, în Brazilia – unde condimentele sunt crescute în plantaţii controlate şi atent selecţionate – iar mai apoi, în China. Astăzi, Grupul Fuchs este prezent în 10 ţări, de pe 4 continente, având peste 3.000 de angajaţi.

Comentează prin Facebook:

Share this post

1 Reply to “Fuchs Condimente investește 14 milioane de euro în extinderea fabricii de la Curtea de Argeș”

  1. instapress.ro spune:

    Felicitari companiei Fuchs Condimente Romania pentru investitia de 14 milioane de euro in extinderea fabricii sale de condimente din Curtea de Arges! Acest lucru arata ca firma isi mareste prezenta pe piata locala si isi extinde portofoliul de produse, fiind pregatita sa satisfaca cererea in crestere. Acest lucru este un semnal de incredere pentru economia locala.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

scroll to top