Dacia va expune noul model de segment C la Salonul Auto de la Paris

renault-dacia-Paris-Auto-Show-2022

Oficialii grupului Renault au transmis că vor fi prezenți la ediția din acest an a Salonului Auto de la Paris cu toate mărcile, organizate în cinci standuri dedicate: Renault, Dacia, Alpine, Mobilize și Renault PRO+.

Convins de importanța saloanelor auto, Renault Group va fi prezent la ediția din 2024 a Salonului Auto de la Paris cu toate mărcile sale și cu 5 standuri: Renault, Dacia, Alpine, Mobilize și Renault PRO+.
7 premiere mondiale și 2 vehicule concept-car, afișând tehnologii de vârf, vor ilustra ambiția Renault Group de a se afla în avangarda industriei auto. Grupul își accelerează procesul de transformare, cu scopul de a deveni cel mai progresist constructor auto din Europa, datorită mărcilor sale complementare.
Între 14 (zi dedicată presei) și 20 octombrie 2024, Renault Group (RG) va fi prezent cu cele 4 mărci ale sale: Renault, Dacia, Alpine și Mobilize la Salonul Auto de la Paris, în complexul expozițional de la Porte de Versailles (pavilionul 6).

Cu 7 premiere mondiale și 2 vehicule concept-car, RG își accelerează transformarea, pentru a deveni cel mai progresist constructor auto din Europa.

Renault: inovație și ofensivă 100% electrică. La Salonul Auto de la Paris va fi prezentat în premieră mondială Renault 4, vehicul electric de segment B, dezvoltat în parteneriat cu Ampere, entitatea RG specializată în vehicule electrice. Noul model va susține ofensiva electrică a mărcii, alături de Renault 5, una din vedetele așteptate la salon, și în curând, de Noul Twingo, în segmentul A.

Vehicule expuse:

Gama E-Tech electric, cu Renault 4, Renault 5 și Scénic (mașina anului 2024).
Un concept-car care ilustrează viziunea mărcii în materie de dezvoltare durabilă și de decarbonare.
Gama E-Tech full hybrid, cu Symbioz și Rafale.
Renault Pro+ : LCV-uri de nouă generație. La standul Renault Pro+, Renault va expune un concept car ce prefigurează viitoarea generație de utilitare. Marca va prezenta totodată noul Master H2-TECH, versiune cu hidrogen care completează oferta electrică și termică deja disponibilă pe acest model. La stand vor fi expuse toate modelele gamei Renault LCV precum și o selecție de vehicule transformate.

Vehicule expuse:

Un concept-car de vehicul utilitar de nouă generație.
Noul Master H2-TECH.
Gama Renault LCV.
Dacia – Redefinirea a ceea ce este esențial pentru a propune cel mai bun raport preț/prestații de pe piață. Dacia va prezenta la standul său Noul Duster, Noul Spring, Jogger și Sandero – cel mai vândut model din Europa de la începutul acestui an.

Totodată, va fi expus un nou model care va marca ofensiva Dacia în segmentul C.

Publicul prezent la Salonul Auto de la Paris va avea ocazia de a descoperi, totodată, vehiculul de competiție Sandrider, în culorile sale finale, așa cum va fi prezent la ediția din 2025 a Raliului Dakar și în Campionatul mondial de Rally-Raid.

Vehicule expuse :

Gama Dacia, inclusiv Noul Duster și Noul Spring.
Un nou model în segmentul C.
Prototipul Sandrider care va participa din 2025 la Raliul Dakar și în Campionatul mondial de Rally-Raid.
Alpine – Marca sportivă

Alpine va expune în premieră mondială showcar-ul A390_β, care prefigurează viitorul model fastback, a cărui producție va demara la Dieppe în 2025. Acesta se va alătura modelului A290, disponibil deja pe piață din această vară. Preocupat de producția de vehicule sport cu emisii scăzute de carbon, Alpine va dezvălui totodată în premieră mondială conceptul Alpenglow Hy6, echipat cu noul motor termic cu 6 cilindri, alimentat cu hidrogen, dezvoltat de marca franceză.

Iubitorii Alpine vor avea de asemenea ocazia de a admira emblematicul A110, alături de toate modelele actuale ale mărcii și de monopostul A524.

Vehicule expuse:

Gama electrică: showcar-ul A390_β și A290.
Conceptul Alpenglow Hy6 echipat cu noul motor cu 6 cilindri alimentat cu hidrogen.
Alpine 110, cu exemple de personalizare Atelier Alpine.
Mobilize – Micro-mobilitate și soluții de încărcare

Mobilize, marca Renault Group dedicată noilor soluții de mobilitate, va prezenta în premieră mondială versiunile de serie ale modelelor Duo (cvadriciclu electric, disponibil inclusiv într-o variantă care poate fi condusă fără permis), și Bento, vehicul micro-utilitar dedicat traficului în mediul urban și peri-urban.

Mobilize va expune totodată soluțiile sale de încărcare la domiciliu și de încărcare rapidă, pentru a susține tranziția către vehiculele electrice.

Vehicule expuse:

Duo, Bento.
Soluții de încărcare Mobilize Fast Charge și Mobilize Powerbox.
Despre Renault Group

Renault Group se află în avangarda unei mobilități care se reinventează. Având o expertiză unică în domeniul electrificării și beneficiind de alianța sa cu Nissan si Mitsubishi Motors, Renault Group se bazează pe complementaritatea celor patru mărci ale sale – Renault, Dacia, Alpine și Mobilize, și propune clienților săi soluții de mobilitate durabile și inovatoare. Prezent în peste 130 de țări și având peste 106.000 de salariați, Grupul a vândut 2,235 milioane de vehicule în 2023. Obiectivul său este cel al unei mobilități care să îi apropie pe oameni. Pregătit oricând să facă față provocărilor, atât pe șosea, cât și în competiție, Grupul este angajat într-o transformare ambițioasă și generatoare de valoare. Aceasta este centrată asupra dezvoltării de tehnologii și de servicii inedite, precum și a unei game de autovehicule competitive, echilibrate si electrificate. Preocupat de protejarea mediului înconjurător, Renault Group are ambiția de a ajunge la emisii zero de CO2 în Europa în 2040. https://www.renaultgroup.com/en.

Sursa foto: economica.net

Comentează prin Facebook:

Share this post

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

scroll to top