Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului, campanie de ajutor pentru sinistrații afectați de inundații din Galați și Vaslui

inundatii-viitura-galati

În urma inundațiilor devastatoare care au afectat județele Galați și Vaslui, Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului, prin Sectorul Social, Filantropic și Misionar, a lansat o colectă umanitară pentru a sprijini persoanele aflate în suferință. Campania vizează strângerea de fonduri, alimente neperisabile, apă îmbuteliată, haine, pături, lenjerii, produse de curățenie și igienă, detergenți, lopeți, cizme de cauciuc și materiale de construcții.

Toți cei care doresc să contribuie pot aduce donațiile la bisericile parohiale din Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului, unde preoții vor gestiona colectarea acestor ajutoare. La finalul campaniei, toate produsele și fondurile adunate vor fi centralizate la nivelul Arhiepiscopiei, urmând ca pe 30 septembrie 2024 să fie trimise către comunitățile afectate. Inundațiile recente au avut un impact semnificativ asupra a 11 localități din județul Galați (inclusiv Pechea, Grivița și Cuza Vodă) și 5 localități din județul Vaslui (precum Murgeni și Zorleni), afectând peste 5.000 de gospodării și peste 15.000 de persoane. În perioada 13-19 septembrie, autoritățile au evacuat sau salvat 354 de persoane, dintre care 308 din județul Galați și 46 din județul Vaslui.

Arhiepiscopia face un apel la solidaritate și îi încurajează pe credincioși să sprijine această campanie. Donațiile în bani pot fi efectuate direct în contul social al Arhiepiscopiei Argeșului și Muscelului (RO49RNCB0024010930810104), cu mențiunea „Pentru sinistrații din Galați și Vaslui”. De asemenea, fonduri financiare pot fi depuse și la fiecare parohie din județul Argeș.

„Vă mulțumim și vă rugăm să fim cu toții solidari cu cei aflați acum în suferință!”, au transmis într-un comunicat de presă reprezentanții Arhiepiscopiei.

Sursa foto: Kanal D

Comentează prin Facebook:

Share this post

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

scroll to top