Salut! Noi, suntem echipa AL KHALIFA Shawormerie si vă invităm să ne fiți alături în călătoria noastră pentru a descoperi preparatele noastre gătite cu atenție și ingrediente proaspete după rețetele tradiționale originale cu specific oriental..
Evident, pentru că ne place să păstrăm tradiția, bunul gust și savoarea fiecărui preparat, însă, prin ceea ce facem zi de zi ne propunem să aducem în fața dumneavoastră produse noi și oferte special create pentru a vă putea reîntoarce cu placere de fiecare data
Așadar, ne dorim să fiți parte din povestea noastră și vă invităm să descoperiți beneficiile culinare ale bucătariei Orientale.
Nu suntem profesori, dar ne-am gândit să vă spunem cate ceva despre Orientul Mijlociu și despre ceea ce îl face atât de special :).
Orientul Mijlociu – enigma care nu moare niciodată
Orientul Mijlociu este leagănul civilizației umane. De ani intregi acesta a jucat un rol vital in promovarea comertului si a legaturii dintre lumea vestica și cea estica. Acolo a avut loc nașterea unora dintre cele mai mari religii ale lumii, precum iudaismul, Islam, crestinismul, si credinte ca Baha’i și Mandaeism. Este, de asemenea, baza unora dintre cele mai antice civilizatii ale lumii, precum cea mesopotamiană, egipteana, sumeriană și babiloniană.
Tradițiile culinare ale Orientului Mijlociu sunt puternic influențate de climatul mediteraneean, religie, dar si de regiunile Europei, Africii si Asiei, datorita rutelor de comert care functionează de secole. Bucătaria lor este variată, dar are caracteristici asemanatoare deoarece maslinele, mierea, semintele de susan, menta, nautul si patrunjelul sunt cateva ingrediente folosite din abundență.
Printre cele mai comune feluri de mancare din aceasta zonă se numara kebapul, baklavaua, placintele, ayranul, doner kebap, dar si celebra shawarma, fie că este cu carne de pui sau amestec de vită și carne de porc.
Orientul Mijlociu are cea mai populară bucătărie etnică si a reusit să castige inimile pofticiosilor din întreaga lume. Preparatele lor specifice precum hummusul, falafelul si tahini au devenit foarte cunoscute si sunt gatite peste tot în lume.