Apă Canal 2000 SA Piteşti a testat cea mai inovativă soluţie pentru monitorizarea şi identificarea pierderilor de apă!

Preocupată de furnizarea unor servicii de calitate şi de protecţia mediului înconjurător, societatea Apă Canal 2000 SA Piteşti a întreprins diverse măsuri pentru continuarea şi îndeplinirea cu succes a obiectivelor propuse, prin îmbunătăţirea continuă a serviciilor oferite, eficientizarea activităţii şi îmbunătăţirea relaţiilor cu clienţii săi.

Unul dintre dizideratele societăţii Apă Canal 2000 este reducerea pierderilor de apă pe reţelele din aria sa de operare. Pentru aceasta, societatea a investit în aparatură performantă, iar personalul specializat a participat la diferite evenimente pentru a fi pus la curent cu noutăţile în domeniu şi la întâlniri de lucru unde s-a făcut schimb de experienţă.
În continuarea demersurilor de aliniere la obiectivele de dezvoltare durabilă, societatea Apă Canal 2000 a testat cea mai inovativă soluție pentru monitorizarea și identificarea pierderilor de apă din rețelele de furnizare, adusă în România exclusiv de Klarwin – lider în tehnologii industriale.

Sistemul a fost instalat în luna martie 2024 de către reprezentanții Klarwin împreună cu specialiştii societăţii Apă Canal 2000, pe prima zonă de interes, ca ulterior să fie mutat într-o a doua zonă. Cei 25 de senzori instalați au identificat un total de 5 pierderi: o pierdere pe branșament, o pierdere situată la un punct de sudură şi trei pierderi pe conducte de oţel. Acestea au fost confirmate la faţa locului de către echipa de detecție pierderi a societăţii Apă Canal 2000 și reparate ulterior.

Societatea Apă Canal 2000 SA Piteşti desfășoară anual un program proactiv de identificare și eliminare a pierderilor de apă. Cu toate acestea, defectele identificate de senzorii plasați în rețeaua de apă aveau un potențial ridicat de a nu fi semnalate în cadrul acestor verificări. Cu ajutorul sistemului format din senzorii NB-IoT, operatorul de apă a primit notificări cu privire la zonele în care sunt identificate pierderi și, astfel, acestea au putut fi revizuite în doar câteva zile de la identificarea sau apariția acestora.

Utilizarea unei abordări integrate a problemei pierderilor din rețelele de apă va aduce economii semnificative, prin monitorizarea și identificarea proactivă a defectelor.

Comentează prin Facebook:

Share this post

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

scroll to top