Fundația Culturală Ilfoveanu & Badea are plăcerea de a anunța lansarea de carte a domnului Octavian Mihail Sachelarie, joi 13 februarie 2025, ora 17:00.
Octavian Mihail Sachelarie (n. 1954, Topoloveni, jud Argeș) este un eseist, bibliolog și publicist argeșean. Absolvent al Facultății de Filozofie, secția Sociologie, din cadrul Universității din București. Toată cariera sa, începând cu anul 1979 și până în anul 2022, se construiește în Biblioteca Județeană „Dinicu Golescu” Argeș. În paralel este și profesor asociat la Universitatea din Pitești, iar în anul 2003 devine doctor în sociologie, cu tema intitulată „Fenomenul de violență în presa românească”.
Preocupările sale intelectuale s-au materializat în volume și studii publicate, pentru domenii
ca: sociologia comunicării, sociologia lecturii, mass-media, management de bibliotecă. În anul 2011 primește titlul de ,,Cetățean de onoare al județului Argeș” pentru activitatea de excepție depusă în slujba comunității, în domeniul culturii.
Volumul pe care îl va lansa și pe care dorește să îl supună atenției publice, îmbogățește preocupările sale de o viață, legate de un triunghi al cunoașterii – carte, bibliotecă, lectură,
care în opinia autorului este fundamental pentru istoria umanității.
„Vă așteptăm joi, 13 februarie, ora 17:00 în sala multimedia de la parterul Fundației Culturale Ilfoveanu & Badea pentru o doză binemeritată de cultură. Adresă: str. Armand Călinescu , Nr. 2 , Pitești.” anunță organizatorii.
Fundația Culturală Ilfoveanu & Badea a fost fondată în 2017, la Pitești, din dorința de a
prezența expoziții de artă contemporană la calitate muzeală. Fundația prezintă un program
dinamic dedicat artei contemporane românești, dar și internaționale.
Încă de la fondarea să, Fundația Culturală Ilfoveanu & Badea s-a poziționat drept unul dintre cele mai importante spații de artă contemporană din afară Bucureștiului. Fundația Culturală Ilfoveanu & Badea a găzduit în cei cinci ani de funcționare numeroase expoziții cu artiști consacrați (Mircea Român, Constantin Piliuță, Ștefan Câlția, Sorin Ilfoveanu, Henri Catargi, etc ) și artiști emergenți (Alexandru Radvan, Mihai Zgondoiu, Botond Reszengh,
Giuliano Nardin ,Cătălin Bălescu, Petru Lucaci, Marcel Bunea, Traian Boldea, , etc ) având colaborări cu diverși curatori (Aurelia Mocanu, Simona Vilau, Marcel Bunea, Roxana Trestioreanu).
Totodată, Fundația dezvoltă programe de educație activă prin cultură dedicate copiilor, la care participa experți din scena de artă contemporană, artiști și profesori din toate ramurile artei. În egală măsură Fundația a inițiat și programe de rezidențe dedicate tinerilor dramaturgi pentru dezvoltarea teatrului imersiv, lansări de carte, spectacole de teatru, proiecții de film și workshopuri cultural – educative.
Scopul declarat al fundaţiei este de a construi un model de bună practică, un parteneriat de
succes în domeniul artei, bazat pe experienţa businessului şi pasiunea pentru frumos, în
strânsă legătură cu mediul artistic şi societatea civilă.