CNAS anunță schimbări în contractul-cadrul de sănătate! Ce trebuie să știe asigurații

Printr-un proiect de hotărâre adoptat miercuri, Guvernul a stabilit modificarea contractului-cadru din sănătate, printre altele stabilindu-se că, în situații deosebite, cum au fost, de pildă, inundațiile recente, cei ce rămân fără prescripțiile medicale pot primi altele pentru aceeași perioadă.

Guvernul a adoptat miercuri un proiect de HG, prin care se modifică şi completează anexa nr. 2 la Hotărârea Guvernului nr. 521/2023 pentru aprobarea pachetelor de servicii şi a Contractului-cadru care reglementează condiţiile acordării asistenţei medicale, a medicamentelor şi a dispozitivelor medicale, în cadrul sistemului de asigurări sociale de sănătate.

Concret, după cum anunță Casa Națională de Asigurări de Sănătate (CNAS), în situații deosebite, respectiv în cazul calamităților de orice fel, se va aplica o derogare de la regulile stabilite de contractul-cadru, astfel încât cei afectați de aceste situații să poată primi o altă prescripție medicală pentru perioada acoperită de cea pierdută.

“În acest mod, se asigură continuitatea tratamentului bolnavilor cu afecțiuni cronice, dacă situația de urgență a produs distrugerea prescripțiilor medicale sau a medicamentelor ridicate de pacienți din farmacie”, după cum mai subliniază CNAS intru-un comunicat.

Foto: descriptiv

Comentează prin Facebook:

Share this post

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

scroll to top