Consiliul Județean Argeș a fost dotat cu un defibrilator extern

12-04-789

Asociația „Leul Albastru” a montat în cadrul Consiliul Județean Argeș un defibrilator extern, aparat care poate fi utilizat pentru a acorda primul ajutor în caz de necesitate. Aparatul a fost achiziționat de ONG în cadrul proiectului „Eroii Argeșului” finanțat de Consiliul Județean Argeș. Tot în cadrul acestui proiect, elevi și cadre didactice de la două instituții de învățământ din județ – Liceul „Astra” și Colegiul Tehnic ”Costin D. Nenițescu” Pitești – au primit informații despre cum să acționeze în caz de urgențe medicale.

„Ne bucurăm să fim parte în acest proiect social. Astăzi a venit momentul ca Asociația „Leul Albastru”, partenerul nostru, să monteze și în sediul Consiliului Județean un defibrilator extern. Este un proiect la care noi ne-am implicat cu drag, care vine în completarea proiectului de la Teatrul „Alexandru Davila” și care vine să ne responsabilizeze în egală măsură pe noi, cât și pe cetățenii din județul Argeș. Sigur, ne dorim să nu avem nevoie de utilizarea lui. Urmează ca, în cel mai scurt timp, angajații CJ Argeș să fie instruiți pentru folosirea acestui dispozitiv”, a precizat Adrian Dumitru Bughiu, vicepreședinte Consiliul Județean Argeș.

„Leul Albastru” este un ONG care activează în județul Argeș și care are ca scop incluziunea socială a persoanelor vulnerabile. „Am venit la sediul Consiliului Județean Argeș unde am adus un defibrilator exern care a fost achiziționat prin intermediul unui proiect socio-educațional intitulat „Eroii Argeșului”, finanțat de Consiliul Județean Argeș. Acest proiect a avut ca scop creșterea nivelului de conștientizare și de informare privind acordarea primului ajutor de bază și a fost implementat în Liceul „Astra” și Colegiul Tehnic ”Costin D. Nenițescu”, ambele din Pitești. Cu această ocazie, elevi și cadre didactice au fost instruite în acordarea de prim ajutor în caz de situații medicale de urgență și cum să folosească anumite resurse, făcând exerciții pe un defibrilator simulator”, a precizat Sabina Diacenco, coordonator proiect ONG „Leul Albastru”.

Comentează prin Facebook:

Share this post

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

scroll to top