(P) Clinica de medicină dentară Dr. TEO – Zâmbim oricând împreună! ÎNGRIJIREA IMPLANTURILOR DENTARE

ingrijire post implant

Mulți pacienți amână momentul în care trebuie să apeleze la un implant dentar datorită perioadei de vindecare după inserare implant .

Atât vindecarea cât și îngrijirea nu sunt chiar complicate atât timp cât se respectă anumite reguli .

Incizia este adesea închisă cu ajutorul unei suturi care scade  sângerarea. O cantitate mică de sângerare poate continua timp de 24 de ore.  In acest caz se va păstra pachetul de tifon în loc și pacientul va continua să muște pentru a aplica o presiune fermă timp de aproximativ o oră.

Implanturile dentare implică mai multe etape. Planul de îngrijire este unic pentru fiecare pacient în funcție de nevoile sale, insă sunt câateva recomadari generale:

HIDRATAREA: Pacientul trebuie să bea multe lichide reci înainte și după operație. Trebuie evitate băuturile calde timp de câteva zile.

ALIMENTAȚIA: Se va incepe cu alimente de consistenta semilichida si moi . Alimentatia poate parea o provocare pentru cateva zile, dar este important sa se mentină  o alimentatie optima pe tot parcursul procesului de vindecare.

INGIENĂ: Medicul dentist va sfătui pacientul  să începă imediat periajul implanturilor, dar este important ca acesta sa fie precaut în jurul locurilor de implant. Se va peria ușor, de preferință cu o periuță de dinți cu peri moi.

PREVENȚIE:  Antibioticele prescrise pot ajuta la prevenirea infecției.

Pentru o vindecare cat mai rapida , trebuie evitat fumatul , consumul de alcool alimentete dure si lipicioase. Foarte important igiena se continua pentru restul dintilor in mod normal cu o periuta cu duritate medie . Este important de reținut că implanturile dentare nu sunt dinți naturali, practic acestea necesită o atenție deosebită pentru a se asigura că rămân în stare bună.

E-mail: contact@drteo.ro

Tel.: 0736/407.404

Facebook: Dr. TEO – Clinică Medicină Dentară

Comentează prin Facebook:

Share this post

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

scroll to top