Medicul cardiolog Adrian Tase – RECOMANDĂRI pentru sezonul rece

A început, oficial, toamna, așa că trebuie să ne așteptăm ca termometrele să arate din ce în ce mai puține grade pe măsură ce zilele trec. Una dintre caracteristicile ale acestui sezon sunt variațiile bruște de temperatură, care se pot reflecta în mod negativ asupra organismului nostru.

Medicul argeșean Adrian Tase ne oferă câteva sfaturi utile pe care le poate urma oricine, indiferent de starea de sănătate, despre cum să ne menținem starea de sănătate la nivelul optim, în această perioadă.

„După o vară cu zile incandescente, e timpul să schimbăm costumul de in alb cu treningul. Odată cu întoarcerea din concediile de odihnă, munca revine la ritmul standard. Potrivit datelor statistice ale Societății Europene de Cardiologie, pe care le confirmăm și în practica noastră medicală, în lunile septembrie, octombrie și noiembrie se înregistrează un vârf al cazurilor de infarct miocardic acut. De aceea, îi consiliem pe cei care se știu cu factori majori de risc coronarian să ia tratamentul corect pentru hipertensiunea arterială, diabet zaharat sau dislipidemie, după caz. La care se adaugă optimizarea masei corporale și oprirea definitivă a fumatului.”, este unul dintre sfaturile oferite de dr. Adrian Tase.

Scăderea temperaturii afectează persoanele care suferă de probleme articulare

„Răcirea vremii odată cu venirea toamnei afectează persoanele cu probleme reumatice. Îmi amintesc de faptul că, în urmă cu câțiva ani, a nins la Sinaia în timpul Congresului Național de Cardiologie din Septembrie. Deci, temperaturile scăzute pot apărea brusc, cu durerile articulare la pachet. Echipamentul potrivit și medicamentele specifice sunt necesare.”, a mai explicat dr. Tase.

Adrian Tase – cardiologul care ține pasul permanent cu noutățile din domeniu

Adrian Tase, MD, PhD, BA, FESC, FACC, FAPSC, este în prezent: conferențiar universitar doctor de medicină internă și farmacologie la Universitatea Națională de Știință și Tehnologie Politehnica București, Facultatea de Asistență Medicală; medic primar cardiolog și membru fondator al Unității de supraveghere și tratament avansat al pacienților cardiaci în stare critică (USTACC) din cadrul Spitalului Județean de Urgență Pitești. Dr. Adrian Tase oferă servicii medicale de cardiologie și la Spitalul MedLife din Pitești.

Medicul Adrian Tase prezidează Filiala Argeș a Societății Române de Cardiologie de peste un deceniu cu scopul declarat de a valorifica științific experiența clinică. Pe partea de cercetare, a fost investigator principal în 21 de studii clinice multicentrice internaționale derulate în Spitalul Județean de Urgență Pitești și subinvestigator în alte șase.

În plus, participă la comisii de susținere a tezei de doctorat (32), dar și la comisii de concurs pentru ocuparea posturilor de medic cardiolog în SJUP și alte spitale (12). Este expert în Comisia de Malpraxis a Ministerului Sănătății. Calitățile sale de manager l-au adus pe funcții administrative de conducere ca: director executiv al Direcției de Sănătate Publică Argeș, președinte al Comisiei de Sănătate din cadrul Consiliului Local al Primăriei Pitești și evaluator în comisia de granturi a Ministerului Educației și Cercetării.

Și-a dedicat întreaga carieră cercetării în domeniul cardiologiei, pentru a îmbunătăți periodic metodele de tratament ale pacienților cu afecțiuni cardiologice. Doctorul Adrian Tase a găsit motivația necesară pentru a studia și a se perfecționa in specialitatea sa, astfel încât argeșeanul care îi trece pragul cabinetului sa fie tratat conform celor mai noi metode certificate la nivel internațional.

.

Comentează prin Facebook:

Share this post

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

scroll to top