Anca Vlad, fondatoarea Fildas-Catena Grup – locul 9 în TOP Forbes 500, ediția 2023

anca-vlad-Catena-foto


Grupul Fildas-Catena, sub îndrumarea antreprenoarei Anca Vlad, și-a întărit poziția de lider pe piața distribuției și retailului farmaceutic din România, înregistrând rezultate remarcabile în ciuda provocărilor economice din 2022. Fildas Trading, cel mai semnificativ membru al grupului, a înregistrat o cifră de afaceri fără precedent pentru acel an.

În ciuda crizelor multiple, cum ar fi cele legate de energie, inflație și perturbările lanțurilor de aprovizionare, afacerile Grupului Fildas-Catena au continuat să înregistreze creșteri notabile. La finalul anului 2022, numărul angajaților grupului a depășit 8.000, reflectând angajamentul continuu față de dezvoltare și eficiență.

Fildas Trading, lider în distribuția de produse farmaceutice și parafarmaceutice în România, a atins o cifră de afaceri impresionantă de 5,9 miliarde de lei în 2022, marcând cea mai mare performanță începând din 1993, anul în care Anca Vlad a fondat compania. A fost înregistrată o creștere semnificativă de 27% față de anul precedent, cu un profit net de 246,8 milioane de lei, în creștere cu 16% față de 2021. Cu peste 1.700 de angajați, Fildas Trading operează 15 centre logistice cu 17 depozite certificate conform standardelor de calitate.

Catena, cel mai extins lanț de farmacii din țară, cu 909 unități și 6.300 de angajați, a raportat afaceri totale de 6,3 miliarde de lei în 2022, obținând un profit net de 316 milioane de lei. Brandul Catena s-a clasat pe locul 10 în topul celor mai valoroase branduri românești, înregistrând o creștere de 13,4% față de anul precedent.

Grupul Fildas-Catena își orientează investițiile către dezvoltarea infrastructurii informatice, automatizare și capacitate logistică, inclusiv implementarea panourilor fotovoltaice pentru depozite, subliniind angajamentul față de sustenabilitate și protecția mediului. De menționat că, Anca Vlad, liderul grupului Fildas-Catena, a fost inclusă în lista „50 over 50: EMEA” a revistei Forbes România.

Comentează prin Facebook:

Share this post

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

scroll to top