ANM a emis două atenționări meteorologice. Care sunt zonele afectate

3CCF5984-BB97-4481-9BEA-CE047A5D52C6

ANM a emis două atenționări meteorologice, după cum urmează:

Cod Galben de intensificări ale vântului în cea mai mare parte a țării, precipitații moderate cantitativ la munte, valabil în intervalul: 05 februarie, ora 08.00 – 05 februarie, ora 22.00.

Zone afectate: Sudul Olteniei, Transilvania, Maramureș, Dobrogea, S-V Munteniei, zona montană înaltă.

În intervalul menționat, vântul va prezenta intensificări în cea mai mare parte a țării. La munte vor fi rafale de 70…100 km/h, iar în Transilvania, sudul Olteniei și sud- Vestul Munteniei viteza vântului va atinge 65…75 km/h. În Crișana, Maramureș, Dobrogea, local în Banat și Moldova și în restul Olteniei și Munteniei vor fi intensificări locale și temporare, cu viteze în general de 55…60 km/h. În zona de munte temporar vor fi precipitații moderate cantitativ (15-20 l/mp). De asemenea, vor predomina ploile, determinând topirea și cedarea apei din stratul de zăpadă, iar la altitudini de peste 1700 m va ninge viscolit.

Cod Portocaliu de intensificări susținute ale vântului și zăpadă viscolită, valabil în intervalul 05 februarie, ora 08.00 – 05 februarie, ora 22.00.

Zone afectate: zona înaltă a Carpaților Meridionali și de Curbură.

În zona înaltă (la altitudini de peste 1700 m) a Carpaților Meridionali și de Curbură vântul va sufla tare, cu rafale de peste 110…120 km/h, va fi viscol și vizibilitate redusă.

Înainte de a pleca la drum, informați-vă cu privire la condițiile meteo și echipați-vă corespunzător autoturismul!

Comentează prin Facebook:

Share this post

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

scroll to top