Cel mai mare bilanţ zilnic de la declanşarea pandemiei – 2.343 de cazuri noi de COVID-19 | Orban: Cu cât creşte numărul de persoane infectate zilnic, cu atât riscul apariţiei unor noi restricţii creşte

Grupul de Comunicare Strategică a anuntat vineri cel mai mare bilanţ zilnic de la declanşarea pandemiei, 2.343 de cazuri noi de COVID-19, fiind a treia zi când numărul îmbolnăvirilor trece de 2.000. Cele mai multe cazuri noi sunt în Bucureşti – 517, urmat de Bacău – 168, Iaşi – 107 şi Ilfov – 102. Au fost înregistrate 53 de decese în ultimele 24 de ore.

Până astăzi, 2 octombrie, pe teritoriul României, au fost confirmate 132.001 cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19). 105.582 de pacienţi au fost declaraţi vindecaţi.

Premierul Ludovic Orban a declarat că dacă tot creşte zilnic numărul de persoane infectate cu noul coronavirus, atunci creşte şi riscul apariţei unor noi restricţii.

„Apelul meu este în continuare acelaşi – nu ignoraţi pericolul, cu cât numărul celor care nu respectă regulile este mai mare, cu atât riscul de transmitere a virusului este mai mare, cu cât creşte numărul de persoane infectate zilnic, cu atât riscul de apariţie a unor noi restricţii creşte. Noi nu ne dorim să impunem noi restricţii, obiectivul nostru a fost acela de a asigura funcţionarea în condiţii cât mai aproape de condiţiile normale în special activităţile economice, iar acest lucru se vede în modul în care evoluează economia. Pe de altă parte, menţinerea acestei normalităţi depinde în cel mai înalt grad de măsura în care oamenii se conformează măsurilor de protecţie sanitară”,

a afirmat Ludovic Orban.

Comentează prin Facebook:

Share this post

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

scroll to top