Doctorița Nicoleta Nistor de la Spitalul Județean Argeș – CONDAMNATĂ DEFINITIV în dosarul „Șpăgilor pentru concedii medicale fictive”

nicoleta-nistor-doctor-judetean-inculpata-dosar-spagi

În urmă cu patru ani, un mare scandal de corupție avea să zguduie din temelii cea mai mare unitate medicală din Argeș la momentul respectiv. De curâmd, Curtea de Apel Pitești a pronunţat sentinţele definitive, printre inculpaţii condamnaţi numărându-se şi un medic de la UPU.

Astfel, zeci de medici, asistente, infirmiere, dar şi mai mulți pacienţi de la Spitalul Județean de Urgență Pitești – 50 de persoane în total– au fost trimişi în judecată la începutul anului 2019, de către procurorii Parchetului Tribunalului Argeş, într-un dosar ce corupţie ce viza acordarea a sute de adeverinţe şi certificate de concedii medicale fictive în schimbul a diferite cadouri și sume de bani.
Recent, pe data de 12 iunie a.c., Curtea de Apel Pitești a pronunţat sentinţele definitive, printre cei 50 de nculpaţiiîn dosar condamnaţi, printre aceștia numărându-se şi un cunoscut medic de la SJU Pitești, și anume, dr. Nicoleta Nistor.

În anul 2018, poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice, coordonaţi de către procurorii de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Argeș, descindeau în forţă la Spitalul Judeţean de Urgenţă Piteşti, acolo unde, trei infirmiere de la Unitatea de Primiri Urgenţe – Ionica Daniela Moca, Gazela Sandu și Daniela-Gabriela Gheorghe au fost reţinute şi, ulterior, arestate pentru faptele sale, după cum a declarat, la momentul acţiunii, prim-procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Argeş, Marius Ştefan, „În schimbul unor sume de bani sau diverse bunuri, infirmierele întocmeau în mod fictiv diferite documente medicale, pe o plajă variată, începând de la certificate pentru concediu medical sau fișe de analiză pentru preschimbarea permisului de conducere, pentru expertizarea muncii. Bunurile primite variau în funcţie de tipul documentelor şi frecvenţa solicitărilor din partea acelei persoane, mergând de la un pachet de cafea până la sume de ordinul miilor, respectiv 3.500 lei, aşa cum am stabilit noi că ar fi suma încasată de una dintre infirmiere pentru aceste activități ilicite.

Ncoleta Nistor, medic primar în specialitatea medicină de urgență în cadrul SJU Pitești a primit o sentință de doi ani de închisoare cu suspendare pentru săvârşirea infracţiunii de fals intelectual în formă continuată. Deși a fost condamnată definitiv, doctorița Nistor își va continua activitatea la Spitalul Județean. Chiar dacă a scăpat de acuzația de abuz în serviciu, fiind achitată, în ceea ce priveşte cea de fals intelectual în formă continuată doctorița Nistor a fost găsită vinovată şi condamnată la doi ani de închisoare cu suspendare atât de către Tribunalul Argeș, acolo unde s-a judecat fondul cauzei, cât şi la Curtea de Apel, care a respins apelul doctoriţei ca nefondat, menţinând astfel sentinţa iniţială. De asemenea, potrivit deciziei rămase definitive, medicul Nicoleta Nistor trebuie să presteze 60 de zile de muncă în folosul comunităţii, fie în cadrul Primăriei municipiului Piteşti, fie la Primăria conunei Bascov.

Cum a început totul

Investigația a luat naștere în luna septembrie 2017, atunci când la Casa Județeană de Pensii Argeș au sosit nnai multe dosare de pensionare pe caz de boală care păreau în neregulă. Instituția a cerut verificarea înscrisurilor medicale de către Spitalul Județean de Urgență Pitești. În urma controlului a rezultat că niciunul dintre documente nu era înregistrat în baza de date a spitalului sau în evidența medicilor a căror parafă se afla aplicată. În octombrie 2017, conducerea spitalului a formulat un denunț. Câteva luni mai târziu, în mai 2018, în urma unor percheziții domiciliare, două infirmiere de la Spitalul Județean, Ionica Daniela Moca și Gabriela Daniela Gheorghe, şi o îngrijitoare, Gazela Sandu, au intrat în atenția anchetatorilor.

În urma cercetărilor anchetatorilor, s-a constatat astfel că ele ar fi ajutat mai multe persoane să obţină în mod ilegal concedii medicale şi să întocmească dosare de pensionare pe caz de boală. Mergând pe fir, procurorii au ajuns și la medicul Nicoleta Nistor (foto) din cadrul Unităţii de Primiri Urgenţe a Spitalului Județean. Astfel, în ianuarie 2019, la Tribunalul Argeș era înregistrat un dosar uriaș cu 50 de inculpați, atât angajați din sistemul sanitar, cât și pacienți. (Antoniu NEGUȚ)

Sursa foto: adevarul.ro

Comentează prin Facebook:

Share this post

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

scroll to top