Doina Fănică, liderul Sindicatului Sanitas Argeș, la masa negocierilor alături de premierul Marcel Ciolacu

lider-doina-fanica-e1688137013185-696x486-ciolacu-masa-premier

Doina Fănică, întâlnire face-to-face cu Marcel Ciolacu

Premierul social-democat Marcel Ciolacu a anunţat astăzi că Guvernul a majorat veniturile pentru angajații din sănătate, după ce a purtat mai multe discuții cu reprezentanţii acestora. Printre cei care s-au aflat la masa negocierilor cu premierul s-a numărat şi argeșeanca Doina Fănică, preşedinte al Sindicatului Sanitas Argeş.

„Alături de investiții, asigurarea resursei umane motivate și adecvate este o condiție vitală pentru ca românii să beneficieze de servicii medicale de calitate. Așa cum am promis, am aprobat astăzi o ordonanță de urgență prin care, începând cu 1 august, majorăm veniturile pentru angajații din sănătate care asigură gărzi și asistența medicală în zilele de weekend sau sărbători legale.

Personalul medical a fost asigurat că vor primi vouchere de vacanță

Totodată, am luat măsuri ca toți angajații din sănătate să beneficieze de vouchere de vacanță și de concediul de odihnă la care au dreptul. Pentru a asigura personalul necesar în spitale și în toate unitățile sanitare, am decis organizarea de concursuri pentru ocuparea a peste 4.000 de posturi vacante din sistemul medical.

La fel ca în cazul Educației, reușim – într-un timp scurt – să luăm decizii corecte, să reparăm inechitățile vechi și să oferim condițiile necesare cadrelor medicale pentru ca românii în suferință să fie cât mai bine îngrijiți!” – a declarat premierul Ciolacu la masa negocierilor. (Antoniu Neguț)

Sursa foto: www.universulargesean.ro

Comentează prin Facebook:

Share this post

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

scroll to top