FC Argeș: Suporterii mai au de așteptat. Clubul nu poate vinde materiale promoționale. Marca este contestată în instanță

Astăzi, atunci când se vorbește despre FC Argeș, există două subiecte principale: posibilitatea de promovare în prima ligă (inexistentă momentan), și posibilitatea de a vinde materiale promoționale cu însemnele alb-violete.

Încă de la momentul transformării SCM Pitești în FC Argeș – prin achiziționarea brand-ului de către Primăria Pitești, suporterii echipei fanion a Piteștiului au așteptat momentul în care să poată achiziționa materiale promoționale cu sigla clubului: tricouri, eșarfe, fulare, fanioane și alte accesorii.

În 2018, Ilinca Viorel și Ioan Răileanu, în numele membrilor fondatori ai Asociației FOTBAL CLUB ARGEȘ, au contestat la Oficiul de Stat pentru Invenții și Mărci (OSIM) dreptul de folosință a mărcii „FOTBAL CLUB ARGEȘ 1953”.

După ce Comisia de Contestații Mărci din cadrul OSIM a respins acțiunea inițiată de Ilinca Viorel și Răileanu Ion și a soluționat în favoarea Primăriei Pitești contestația asupra mărcii, totul părea să fi intrat pe făgașul normal.

Nu s-a întâmplat acest lucru, din cauză că Ilinca Viorel și Ioan Răileanu au deschis o acțiune în instanță, prin care contestă același lucru – dreptul de folosință a mărcii.

Dosarul 43720/3/2018 se află pe rolul Tribunalului București, instanța urmând a se pronunța în această speță. Nu există însă un termen la care va avea loc judecata pe fond.

La cât de repede se mișcă lucrurile în România în privința termenelor din instanțele de judecată, estimăm că actualul proces va dura cel puțin un an.

Așadar, încă o veste proastă pentru suporterii echipei alb-violete.

Comentează prin Facebook:

Share this post

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

scroll to top