Generalul Gheorghiță Vlad, șeful Armatei Române: „Populația României trebuie să se îngrijoreze…”

ZjNmOWJmMDM4NTAzYWI4YjU4NGU1ZTlkMA==.thumb


Șeful Armatei Române, generalul Gheorghiță Vlad, a exprimat într-un interviu acordat Europa Liberă necesitatea modificării legii referitoare la pregătirea populației pentru apărare în România. Generalul Vlad a subliniat importanța instruirii și pregătirii cetățenilor pentru eventuale situații de război, conform unei inițiative legislative depuse la Parlament.

În cadrul discuției, generalul a evidențiat asemănările dintre mesajul său și apelurile recente făcute de oficiali precum ministrul suedez al apărării civile și șeful Comitetului Militar al NATO. Aceștia au avertizat asupra necesității pregătirii populației civile în eventualitatea unui conflict. Generalul Vlad a subliniat că Federația Rusă reprezintă o amenințare pentru ordinea mondială și democrație, descriind situația ca un conflict între Rusia și lumea democratică, informează Digi 24.

„Federația Rusă a devenit o problemă pentru ordinea mondială, pentru democrație. În fapt, este un război al Rusiei cu lumea democrată. Nu este un război cu Ucraina. Da, populația României, la fel ca întreaga populație din Uniunea Europeană, din Europa, trebuie să se îngrijoreze și trebuie să adoptăm măsurile corespunzătoare pentru a fi pregătiți. Eu, personal, nu neapărat ca militar, consider că Federația Rusă nu se va opri aici. Dacă va câștiga în Ucraina, principala țintă va fi Republica Moldova. Vom asista la tensiuni în Balcanii de Vest. Sunt mai mult decât convins că politica președintelui Putin va escalada în perioada imediat următoare”, a conchis generalul Vlad.

Generalul Vlad a explicat că proiectul de lege propus, aflat în prezent în Parlament, are scopul de a actualiza și îmbunătăți legislația existentă, asigurând astfel o pregătire adecvată a populației pentru eventuale amenințări. El a susținut că acest demers este esențial în contextul actual, afirmând că Rusia ar putea extinde agresiunile sale după eventuala victorie în Ucraina, având Republica Moldova ca posibilă țintă, iar tensiunile s-ar intensifica în Balcanii de Vest.

În plus, generalul Vlad a evidențiat importanța rezilienței societății și a unei industrii adecvate pentru susținerea eforturilor de război. A menționat și necesitatea unei politici eficiente de combatere a dezinformării, subliniind eforturile Ministerului Apărării Naționale în acest sens. Concluzionând, generalul Vlad a reiterat importanța proiectului de lege în curs de dezbatere pentru pregătirea populației și adaptarea la schimbările de securitate regională și globală.

Sursa foto: MApN

Comentează prin Facebook:

Share this post

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

scroll to top