Guvernul pregăteşte concedieri şi tăierea salariilor din sectorul public

Guvernul pregăteşte concedieri şi tăierea salariilor din sectorul public, măsură care ar fi fost cerută de ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici.

Promisiunile electorale populiste şi măsurile fiscale care avantajează companiile şi instituţiile camarilei politice de la Bucureşti şi ale baronilor din teritoriu riscă să creeze un colaps bugetar în toamnă.

În faţa unei astfel de crize, Orlando Teodorovici a trimis tuturor instituţiilor publice din ţară, inclusiv instituţiilor de cultură şi a institutelor de cercetare, o notificare prin care cere, în mod expres, reducerea numărului de angajaţi şi/sau reducerea cuantumului unor drepturi salariale.

Chestionat în legătură cu această posibilitate, Teodorovici a subliniat că nu a cerut o astfel de măsură, dar recunoaşte că fiecare minister ar trebui să facă o ajustare a cheltuielilor, acolo unde este cazul.

”Nu există aşa ceva (reduceri de personal – n.r.). Fiecare minister trebuie să facă o analiză şi să-şi adapteze cheltuielile. (…) Până la final de an, sunt bani pentru ce ne-am angajat să facem. Dar, dacă o cheltuială publică poate fi ajustată, de ce să nu o facem?”,

a declarat ministrul Finanțelor.

Comentează prin Facebook:

Share this post

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

scroll to top