La Bradu va fi construit un centru de recuperare pentru copiii cu dizabilități

bradu-bun


Astăzi, într-o ceremonie desfășurată în prezența ministrului Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse, Natalia-Elena Intotero, primarul Dan Stroe a semnat contractul de finanțare pentru un proiect crucial, implementat prin Planul Național de Redresare și Reziliență. Acest proiect vizează construirea unui „Centru de zi de recuperare pentru copii cu dizabilități”, cu o valoare totală de 1.928.017,76 lei.

Obiectivul general al proiectului constă în crearea unei infrastructuri dedicate recuperării persoanelor cu dizabilități din comuna Bradu. Acest centru va oferi programe și tratamente specializate sub îndrumarea unui personal de specialitate, având ca scop reducerea riscului de abandon sau separare de familie.

Imobilul ce urmează să fie construit va include facilități precum cabinet psiho-terapie, cabinet de logopedie, cabinet medical, birou specialist, terapie ocupatională, kinetoterapie și masaj. Componenta programului se concentrează pe creșterea gradului de integrare și acces la serviciile sociale și de inserție socio-profesională pentru categorii defavorizate, promovând, totodată, politici active de stimulare a angajării și îmbunătățirea calității serviciilor de asistență socială.

Proiectul urmărește să răspundă nevoilor a cel puțin 45 de persoane cu dizabilități din comuna Bradu, cu vârste cuprinse între 2 și 16 ani, provenind din familii cu venituri sub media națională. Acești beneficiari direcți, provenind în principal din familii monoparentale sau cu părinți plecați în străinătate și aflați în grija rudelor, vor beneficia de sprijin și îngrijire adecvată.

Prin implementarea acestui proiect, se anticipează îmbunătățirea vieții familiale și sociale a beneficiarilor indirecți, respectiv membrii familiilor persoanelor cu dizabilități incluse în program. Data prognozată pentru finalizarea proiectului este 31 decembrie 2024, iar finanțarea prin Planul Național de Redresare și Reziliență reprezintă o oportunitate semnificativă pentru comuna Bradu în dezvoltarea unei infrastructuri specializate pentru recuperarea persoanelor cu dizabilități. Primarul se arată bucuros că pot contribui la sprijinirea acestor categorii vulnerabile și în crearea unui mediu propice recuperării și îngrijirii acestora.

Comentează prin Facebook:

Share this post

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

scroll to top