Nicolae Pavelescu: „INVESTALIM – Programul Național de Dezvoltare și Modernizare a Industriei Alimentare”

România are nevoie urgentă de consolidarea, extinderea și dezvoltarea industriei alimentare. Doar așa vom putea să procesăm mai mult din materia primă pe care o producem din plin, să adăugăm valoare produselor și nu în ultimul rând să creștem siguranță alimentară și să reducem deficitul comercial, afirmă deputatul PSD de Argeș Nicolae Pavelescu.

„Este o prioritate asumată de PSD, pe care guvernul condus de premierul Marcel Ciolacu este pe punctul s-o transforme în realitate.

Programul INVESTALIM susține financiar investițiile noi în producția internă de bunuri alimentare dar și modernizarea, retehnologizarea capacităților de producție existente precum și prin achiziția de brevete, licențe și alte drepturi de proprietate intelectuală.

Sprijinul statului se manifestă prin garanții de stat de până 80% din valoarea creditelor angajate de investitor și dobândă subvenționată; statul plătește componenta ROBOR a dobânzii și investitorul doar o marjă de 2%;

Sunt două forme de sprijin:

1.Schema de ajutor de stat pentru înființarea sau dezvoltarea capacităților de producție din industria alimentară; creditul va fi acordat de bănci comerciale, dar nu mai mult de 50 de milioane de lei/beneficiar, pe o durată maximă de 10 ani.

2.Facilitarea accesului la finanțare pentru asigurarea lichidităților și finanțarea investițiilor făcute de beneficiarii eligibili; credit bancar, de maxim 30 de milioane de lei, pe maximum 5 ani.”, a transmis deputatul Nicolae Pavelescu.

Comentează prin Facebook:

Share this post

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

scroll to top