Parteneriat important între DSVSA Argeș și Asociația Tierhilfe Hoffnung – Adăpostul de câini Smeura pentru sterilizarea câinilor fără stăpân din județ

329224935_1857690514597326_3853789465508334241_n

În ultima vreme, câinii fără stăpân din Argeș s-au înmulțit foarte mult. Iar pentru a stopa această creștere necontrolată, DSVSA Argeș a venit cu o soluție foarte bună, urmând a încheia până la sfârșitul lunii februarie un parteneriat cu Asociația Tierhilfe Hoffnung- Adăpostul de câini Smeura, pentru o amplă campanie de sterilizare a câinilor-femele din Argeș, atât din gospodării, cât și fără stăpân.

”Scopul acestui parteneriat ce va fi încheiat este gestionarea câinilor fără stăpân din județul Argeș. Este un proiect-pilot prin care Asociația Tierhilfe Hoffnung dorește să sterilizeze atât femelele fără stăpân, cât și de la proprietari, din gospodăriile populației, pentru a nu se mai reproduce necontrolat. Pentru că această reproducere necontrolată a câinilor generează o multiplicare exponențială a populației canine. Partea de intervenție a DSVSA Argeș va consta în gestionarea animalelor din punct de vedere epidemiologic.

Un animal ce este microcipat poate fi și vaccinat gratuit. Și în acest fel putem și gestiona prevenirea apariției rabiei. In judetul Argeș nu mai avem rabie de peste trei ani , nici la animalele domestice si nici la cele sălbatice. Am gestionat foarte bine acest fenomen. În ultima vreme s-au înmulțit foarte mult câinii fără stăpân în tot județul. Ne dorim împreună cu primăriile și Consiliul Județean Argeș să asigurăm o microcipare gratuită pentru câinii deținuți de familii nevoiașe.

Și astfel vom putea face acțiuni sanitar-veterinare gratuite. Pentru că la animalele identificate acțiunile sanitar-veterinare sunt gratuite, în timp ce la animalele neidentificate acțiunile sunt contracost. Grație microcipării, va fi și un control al animalelor deținute de proprietari. Asociația Tierhilfe Hoffnung va face campanii derilizare gratuite în comunele din Argeș, perioada campaniilor urmând a fi afișată în avans. Mai trebuie spus că animalele nesterilizate sunt mult mai agresive ”, afirmă Sorin Sorescu, directorul DSVSA Argeș.
În acest moment, în Argeș, sunt înregistrați peste 100.000 de câini, iar dintre aceștia, câteva zeci de mii sunt patrupede fără stăpân. În 2022, Asociația Tierhilfe Hoffnung – Adăpostul de câini Smeura a sterilizat peste 20.000 de femele
„, transmite DSVSA Argeș într-un comunicat. (A.N)

Sursa foto: www.facebook.com

Comentează prin Facebook:

Share this post

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

scroll to top