PNL elimină supraimpozitarea contractelor part-time. Alina Gorghiu: „Am semnat!”

Alina-Gorghiu-PNL

„Suprafiscalizarea contractelor de muncă cu timp parțial a fost o măsură profund inechitabilă față de salariați și a produs deja efecte negative asupra pieței muncii din România. Zeci de mii de contracte de muncă cu timp parțial au încetat, a crescut munca la negru (mii de oameni rămânând astfel fără asigurări sociale de sănătate și fără contribuții la pensii) și au scăzut veniturile bugetare din contribuții de asigurări și din impozitul pe veniturile salariale.

Măsura a fost introdusă după ce inițiatorul, respectiv Ministerul Finanțelor, a fundamentat-o în mod eronat, prezumând angajatorii și angajații ca fiind rea-credință”, după cum precizează într-un comunicat de presă Alina-Ștefania Gorghiu, președinte al PNL Argeș.

Prin urmare, parlamentarii PNL au depus o propunere legislativă pentru eliminarea suprafiscalizării, astfel încât baza de calcul pentru contribuția de asigurări sociale de sănătate datorată de către persoanele fizice care obțin venituri din salarii sau asimilate salariilor, în baza unui contract individual de muncă cu timp parțial, să fie reprezentată de venitul efectiv realizat. Nu prin raportare la salariul de bază minim brut pe țară în vigoare în luna pentru care se datorează contribuția de asigurări sociale de sănătate.

Sistemul fiscal trebuie să fie proporțional și echitabil pentru toți cetățenii români. Nimeni nu trebuie să fie taxat pentru venituri pe care nu le obține!

Am semnat cu mare drag pentru această propunere legislativă extrem de necesară, mai ales că beneficiari vor fi și mulți argeșeni, de-ai mei. Legea va avea un impact bugetar semnificativ pozitiv pentru că se estimează o revigorare a înregistrării de noi contracte de muncă part-time (cu timp parțial) și o reducere substanțială a muncii la negru” – a explicat președintele PNL Argeș, Alina Gorghiu.

Comentează prin Facebook:

Share this post

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

scroll to top