Președintele CJ Neamț, Ionel Arsene, pe lista „Most Wanted” a Poliției Româme

ionel-arsene

Preşedintele Consiliului Judeţean Neamţ, Ionel Arsene, a fost dat în urmărire, după ce poliţiştii nu l-au găsit la adresele cunoscute pentru a fi încarcerat. Acesta se află la acest moment pe lista ”Most wanted” a Poliţiei Române.

Dat în urmărire generală

Pe site-ul Poliției Române, la secțiunea „Most Wanted”, a fost postată vineri seara fotografia lui Ionel Arsene, cu mențiunea că pe numele său există un mandat de executare a pedepsei cu închisoarea, pentru trafic de influență și luare și dare de mită.

„Modus operandi”

Ionel Arsene a fost trimis în judecată de DNA în 2018 , fiind acuzat că în cursul anului 2013, în calitate de deputat și președinte al PSD Neamț, a primit mită de la o persoană (martor în cauză) suma de 100.000 euro pentru a-și folosi influența pe care a lăsat să se creadă că o irare asupra unor persoane din conducerea Agenției Naționale de Integritate (ANI), în scopul de a se nerespectarea dispozițiilor legale privind conflictul de interese și regimul incompatibilităților în cazul unei persoane care, la acea vreme, avea funcție de conducere în administrația locală.

Procurorii anticorupție susțin că banii remisi de martor într-un restaurant din Capitală ar fi trebuit să ajungă la persoanele respective prin diverși intermediari.

Arsene ar fi fugit din țară înainte de pronunțarea sentinței

Deputatul Ionel Arsene a fost condamnat definitiv, vineri, la 6 ani şi 8 luni de închisoare pentru două infracţiuni trafic de influenţă. După emiterea mandatului, poliţiştii din Neamţ l-au căutat la adresele cunoscute, chiar dacă existau informații că preşedintele CJ Neamţ ar fi părăsit țara înainte de pronunțarea sentinței, conform Digi 24. Decizia este definitivă și a fost pronunțată de Curtea de Apel Brașov. De asemenea, istanța a dispus măsura interzicerii dreptului de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice, de a ocupa o funcţie ce implică exerciţiul autorităţii de stat, precum și a dreptului de a ocupa o funcție de conducere sau de a exercita atribuții de conducere în cadrul vreunui partid, formațiune sau alianță politică din România, pe o perioadă de 5 ani.

Profilul de urmărit general oferă și umătoarele informații despre Arsene: „Condamnare: 6 ani și 8 luni închisoare pentru săvârșirea infracțiunii de trafic de influență. Fapta: Persoana a săvârșit două fapte de trafic de influență în perioada iunie-iulie 2015. Semnalmente: înălțime – 1,85m; greutate – cca. 85 kg; constituție normală; păr grizonat; ochi căprui”.

Amintim că, deputatul Ionel Arsene este și președinte al PSD Neamț, începând din anul 2013. Totodată, el este unul dintre baronii locali social-democrați și era considerat mâna dreaptă a fostului lider al PSD Liviu Dragnea.

Sursa foto: news.ro

Comentează prin Facebook:

Share this post

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

scroll to top