Primele bancnote cu efigia regelui Charles III, prezentate de Banca Angliei

b-a

„Portretul regelui va apărea pe modelele existente ale celor patru bancnote” de 5, 10, 20 şi 50 de lire sterline, „fără alte modificări” în designul acestora, anunţă Banca centrală într-un comunicat de presă.
Imaginea lui Charles III va apărea în locul chipului mamei sale pe faţa bancnotelor şi în fereastra transparentă de securitate, potrivit imaginilor dezvăluite de institutul monetar. Primele bancnote care poartă efigia lui Charles III, devenit rege după moartea mamei sale, regina Elizabeth II, la 8 septembrie, care vor intra în circulaţie la jumătatea anului 2024 în Regatul Unit, au fost dezvăluite marţi de Banca Angliei, relatează News.ro.

Portretul este o gravură realizată dintr-o fotografie „furnizată de familia regală în 2013”, iar imaginile, finalizate în ultimele luni, au fost aprobate de monarh, a declarat pentru AFP un purtător de cuvânt al Băncii din Anglia.
Bancnotele din polimer – care au înlocuit treptat banii de hârtie în Marea Britanie din 2016 – vor fi produse pe scară largă din prima jumătate a anului 2023 înainte de a intra în circulaţie anul următor.Bancnotele care poartă imaginea reginei Elizabeth II vor continua să circule în paralel şi vor fi retrase doar atunci când vor fi deteriorate pentru „minimizarea impactului de mediu şi financiar”
al schimbării de monarh, urmând directivele Casei Regale, precizează comunicatul, a mai adăugat sursa citată.

Primele monede cu efigia lui Charles III au intrat în circulaţie la începutul lunii decembrie a.c., apărând în oficiile poştale din toată ţara. Aproximativ 27 de miliarde de monede se află în prezent în circulaţie în Marea Britanie, purtând chipul reginei Elizabeth II şi ele vor rămâne valabile şi vor fi înlocuite doar atunci când vor fi deteriorate sau uzate.

Comentează prin Facebook:

Share this post

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

scroll to top