Purtarea măştii devine obligatorie în toate spaţiile publice deschise, în localităţile în care incidenţa cazurilor de COVID-19 este peste 6 la mia de locuitori

Purtarea măştii devine obligatorie în toate spaţiile publice deschise, în localităţile unde incidenţa cazurilor de COVID-19 depășește 6 la mia de locuitori, conform ordinului semnat de miniştrii Sănătăţii şi Afacerilor Interne, Cseke Attila şi Lucian Bode.

Conform documentului, în localităţile în care incidenţa cumulată la 14 zile este mai mare de 6/1.000 de locuitori, se instituie obligativitatea purtării măştii de protecţie, în toate spaţiile publice deschise, anunţă Ministerul Sănătăţii.

Sunt exceptate de la obligativitatea purtării măştii de protecţie în spaţiile publice deschise persoanele care desfăşoară activităţi, inclusiv sportive, în mod individual sau împreună cu persoanele cu care locuiesc.

Grupul de Comunicare Strategică a anunţat miercuri 14.744 de noi cazuri de infectare cu coronavirus, din care 2.445 sunt în Bucureşti. În ultimele 24 de ore, 328 de persoane – inclusiv un bebeluş şi doi tineri nevaccinaşi de 18 şi 19 ani – au decedat, acesta fiind cel mai grav bilanţ zilnic de la începutul pandemiei.

Comentează prin Facebook:

Share this post

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

scroll to top