Rompetrol România încalcă Legea antifumat, dar nu-i pasă… important e profitul

Nu este pentru prima dată când Romeptrol demonstrează că nu-i pasă de legile din România, și le încalcă cu bună știință, cu complicitatea autorităților.

La benzinăria Rompetrol Bascov, se fumează fără nicio problema pe terasa exterioară închisă. Angajații benzinăriei susțin că le-au atras atenția clienților că în acel spațiu nu se fumează. Realitatea îi contrazice.

Sunt convins că dacă respectivii angajați ar sesiza poliția locală, iar clienții fumători ar fi sancționați, astfel de episoade nu s-ar mai repeta.

Prin Legea nr. 15/2016, se interzice complet fumatul în toate spațiile publice închise, în spațiile închise de la locul de muncă și în locurile de joacă pentru copii. Prin spațiu public închis se înțelege orice spațiu accesibil publicului său destinat utilizării colective, indiferent de formă de proprietate ori de dreptul de acces, care are un acoperiș, plafon sau tavan și care este delimitat de cel puțin doi pereți, indiferent de natura acestora sau de caracterul temporar sau permanent.

Persoanele fizice care încalcă respectiva lege, sunt sancționate cu amendă contravențională de la 100 lei la 500 lei.

În cazul persoanelor juridice – Rompetrol Romania – se sancționează cu amendă contravențională de 5.000 lei la prima abatere, cu amendă contravențională de 10.000 lei și cu sancțiunea complementară de suspendare a activității până la remedierea situației care a dus la suspendarea activității la a doua abatere.

PS: dacă la Romeptrol Craiovei s-au luat măsurile necesare, sunt convins că și în cazul stației de la Bascov, situația poate fi remediată.

Comentează prin Facebook:

Share this post

3 Replies to “Rompetrol România încalcă Legea antifumat, dar nu-i pasă… important e profitul”

  1. Relu Badea spune:

    Desi sunt fumator, trebuie sa recunosc ca aveti dreptate. Si nu doar la Rompetrol am vazut asta. Si in alte benzinarii se fumeaza la fel

  2. Stoica Valeriu spune:

    Romania e tara in care fiecare face ce vrea. Ia sa faci asa ceva in Germania, in Elevetia sau in Spania, sa vezi ce se intampla.

  3. Miruna spune:

    Eu as face terasa respectiva doar pentru fumatori. Sunt plamanii mei si imi place sa fumez!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

scroll to top