Școala Tehnică Holcim deschide înscrierile pentru o nouă generație de tehnicieni profesioniști în sectorul construcțiilor

Vizual-Scoala-Tehnica-Holcim-696x696

Școala Tehnică Holcim, aflată la cea de-a doua ediție, deschide înscrierile pentru o nouă generație de profesioniști în sectorul construcțiilor.

Cu o durată de doi ani de pregătire teoretică și practică în fabricile și stațiile de betoane din Grupul Holcim România, programul de studiu este dedicat tinerilor cu vârste cuprinse între 18-25 de ani, absolvenți de liceu cu profil tehnic sau real din următoarele zone și locații geografice: Aleșd, Arad, Aiud, Carei, Câmpulung Muscel, Târgoviște, Buzău, Oradea, Roman, Satu Mare, Teiuș, Timișoara, Turda, dar și Rezina, din Republica Moldova. Dezvoltată în parteneriat cu Colegiul Tehnic Alexandru Roman din Aleșd, județul Bihor, acreditată și recunoscută de Ministerul Muncii și Educației din România, Școala Tehnică Holcim este un program de școlarizare complet gratuit și cuprinde atât ateliere tehnice, cât și practice.
Pentru a asigura cele mai înalte standarde de studiu, Școala Tehnică Holcim aduce împreună profesori, mentori, tehnologii și cele mai interesante procese de producție pentru 20 de tineri care ni se vor alătura după examenele din perioada 22-25 august.

„Școala Tehnică Holcim este mai mult decât un loc dedicat dezvoltării profesionale a tinerilor. O spun asta absolvenții noștri, care au învățat, au legat prietenii și, mai ales, au accesat un loc de muncă în acord cu pasiunile lor. Așteptăm să ni se alăture tineri entuziaști și plini de curiozitate din toate colțurile țării pentru a învăța o profesie nouă, tehnică, iar noi ne bucurăm să putem oferi acest tip de mentorat și îndrumare atât de necesar. Începem înscrierile pentru a doua generație de elevi și ne propunem să ducem acest proiect mai departe, cu încrederea că plus-valoarea adusă de tinerii absolvenți va contribui la inovarea și dezvoltarea sustenabilă a sectorului construcțiilor”, a declarat Bogdan Dobre, CEO Holcim România și Market Head Moldova.

Elevii selectați în program vor învăța și experimenta despre procesul de fabricare a cimentului, mentenanță mecanică, preventivă și electrică, standarde și controlul calității, tehnologia prefabricatelor, precum și SSM și mediu. Iar modulele practice vor fi realizate în cadrul punctelor de lucru Holcim din România, din diverse divizii de business precum: ciment, betoane, prefabricate și agregate. Totodată, cursanții vor beneficia de toate condițiile necesare succesului în carieră, și anume: cazare și masă, burse de merit, transport, echipament individual de protecție și toate materialele de studiu necesare. Iar după finalizarea celor doi ani de studiu, absolvenții primesc un loc de muncă în una dintre locațiile Grupului Holcim România.

Perioada de înscriere are loc în intervalul 3 iulie – 15 august, iar perioada de examinare: se va desfășura între 22-25 august.

Documentele necesare înscrierii pot fi accesate aici: https://www.holcim.ro/ro/cariere/programe-educationale/scoala-tehnica

Ce cred absolvenții despre Școala Tehnică Holcim?

Bode Camelia, absolventă Școala Tehnică Holcim: „Pentru mine, Școala Tehnică Holcim a fost o fereastră spre evoluție, succes și maturizare.”

„Am învățat să lucrez în echipă, să mă fac auzită și să preiau inițiativa. Am văzut cum e să lucrezi într-o companie complexă, cu mulți oameni și mi-am construit prietenii noi.” – ne-a mărturisit Sebastian Rizoiu, absolvent al Școlii Tehnice Holcim.

Bogdan Petruș: „Școala Tehnică Holcim este ideală pentru dezvoltarea personală și profesională. Acest program educațional este un prim pas de succes, cu oameni capabili și dornici să te învețe tot ce știu.”

„Cea mai eficientă metodă de învățare este îmbinarea studiului teoretic cu practica. Munca în echipă este secretul, iar rezultatele sunt nebănuite.” – ne-a transmis Ruben Suciu, unul dintre absolvenții Școlii Tehnice Holcim.

Despre Holcim România

Grupul de companii Holcim România include Holcim România (două fabrici de ciment în Câmpulung și Aleșd și una de BCA la Adjud, o stație de măcinare, 28 de stații de betoane, patru stații de agregate, două stații de lianți speciali, trei terminale de ciment, trei puncte de lucru pentru pre-tratarea deșeurilor – prin Geocycle) și Somaco Grup Prefabricate (cinci fabrici de prefabricate).

Grupul de companii Holcim România activează în zona producției de materiale de construcții performante, având ca principal obiectiv tranziția către o afacere complet sustenabilă, prin dezvoltarea unor produse cu amprentă de carbon cât mai redusă și printr-o preocupare constantă pentru protecția mediului. Toate proiectele companiei lucrează în sinergie pentru consumul responsabil de resurse naturale, utilizarea de tehnologii eficiente energetic, reducerea emisiilor, scăderea impactului din transport prin optimizarea traseelor de distribuție și prioritizarea mijloacelor cu consum redus de combustibil. Specialiștii Holcim dezvoltă materiale pentru viitor bazându-se pe inovație și digitalizare, având ca principali vectori responsabilitatea socială și față de mediu, pentru comunități mai sustenabile, într-o economie circulară.

În total, Grupul Holcim România are aproximativ 2000 de angajați.

Comentează prin Facebook:

Share this post

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

scroll to top