UZINA DACIA DIN MIOVENI A PRODUS MODELUL JOGGER CU NUMĂRUL 100.000

Dacia-Jogger-100.000-Mioveni

Automobile Dacia anunță că modelul Jogger numărul 100.000 a ieșit de pe linia sa de asamblare. Vehiculul care marchează acest jalon important de producție este un exemplar cu sistem hibrid de propulsie, de 140 CP, în configurație cu șapte locuri și nivel de echipare Extreme. Modelul, de culoare Lichen Kaki, va ajunge la un client din România.
Prezentat în premieră mondială la Salonul auto de la Munchen, în toamna anului 2021, Jogger s-a impus în scurt timp drept cel mai accesibil vehicul de familie cu 7 locuri de pe piață. Spațiul interior generos, caracterul polivalent și ergonomia remarcabilă sunt atribute care i-au adus modelului recunoașterea presei de specialitate, reflectată în premii precum „Best Value Car”, acordat în 2022 de publicația britanică Business Car, „Golden Steering”, atribuit de publicațiile germane Bild am Sonntag și Auto Bild, sau trofeul „Mașina Anului 2023”, acordat de publicația franceză L’Argus de l’Automobile.

Lider al segmentului C-Break din România încă din primul an de comercializare, Dacia Jogger a fost vândut, până la sfârșitul lunii februarie 2023, în peste 4.200 de exemplare.

Peste 90% din producția modelului este destinată exportului, cu precădere în țările Europei Occidentale. Principalele piețe externe ale modelului Jogger sunt: Franța (18.501 unități), urmată de Germania (11.351 unități), Italia (7.993 unități), Spania (4.467 unități) și Marea Britanie (3.848 unități)*.

  • Vânzări cumulate de la lansare până la 1 martie 2023
Comentează prin Facebook:

Share this post

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

scroll to top