Video | Nesimțire, nepăsare și indolență în gara de 18 milioane de euro de la Pitești

În urmă cu aproape un an relatam despre faptul că în gara din Pitești, una care a costat 18 milioane de euro, există multiple probleme care se răsfrâng asupra miilor de călători care tranzitează zilnic respectiva stație CFR.

S-a schimbat ceva în acest timp? Răspunsul e simplu: nu. Scările rulante și automatele pentru bilete nu funcționează, biroul de informații este închis, în sălile de așteptare și la toalete este mizerie, lifturile și instalațiile de climatizare sunt defecte sau degradate.

Nici firma de pază nu s-a schimbat, sau mai bine zis, SC SPARTAN PAZĂ ȘI PROTECȚIE SRL a revenit în gara din Pitești, după ce, pentru o perioada a fost îndepărtată din cauza comportamentului suburban al angajaților care au bruscat un jurnalist.

Care este legătură dintre scările rulante nefuncționale și angajații firmei SPARTAN? Cu aprobarea tacită a șefului stației CFR, încălcând legea, agenții firmei de pază se transformă în „tehnicieni” și încearcă, de cele mai multe ori fără succes, să asigure mentenanța scărilor rulante.

Astăzi, l-am surprins din nou pe unul dintre agenții de pază în timp ce accesa panoul de comandă al scării rulante. Cu o atitudine de superioritate, vizibil iritat, un alt agent afirmă că a primit ordin să asigure funcționarea scărilor rulante.

De menționat că agenții de pază NU au stipulat în fișa postului obligativitatea de a interveni asupra instalațiilor existente în stația CFR, dimpotrivă, le este interzis acest lucru.

Neregulile nu se opresc aici. La aproximativ 100 de metri, în partea opusă, la capătul peroanelor, călătorii folosesc niște scări improvizate pentru a traversa liniile de cale ferată, deși acest lucru este interzis. Toate aceste lucruri se întâmplă chiar cu girul angajaților CFR, aceștia fiind chiar unii dintre utilizatorii „inventiilor” respective. 

Atenție, indolența și lipsa de educație se pot dovedi fatale!

Comentează prin Facebook:

Share this post

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

scroll to top