10 locuri din România pe care merită să le vizitezi în acest an

Ținând cont și de situația delicată cu care ne confruntăm în acest an, ne-am gândit să pregătim o listă cu destinații interne deosebite, dintre care fiecare român să poată să-și aleagă cel puțin două-trei destinații pentru următoarea vacanță.

Țara noastră are numeroase locuri superbe, însă nu toate pot încăpea în această scurtă prezentare. Așa că vă vom indica 10 locuri și vă vom invita să descoperiți celelalte obiective minunate din împrejurimea destinațiilor pe care le veți alege.

Sibiu și Mărginimea Sibiului – În 2019, orașul considerat ca fiind poarta de sud a Transilvaniei a primit titulatura de Regiune Gastronomică Europeană. În plus, Mărginimea Sibiului a fost declarată Destinație Europeană de Excelență datorită conservării arhitecturii medievale, a tradițiilor și obiceiurilor locale, precum și pentru practicarea meșteșugurilor străvechi și folosirea rețetelor culinare tradiționale multietnice.

Sighișoara – Este singura cetate medievală încă locuită permanent din Europa. În Sighișoara se desfășoară în fiecare vară, în ultimul week-end al lunii iulie, Festivalul de Artă Medievală, moment în care orașul devine o poartă pentru călătoria în timp. Turiștii care nu apreciază aglomerația pot vizita inedita localitate din județul Mureș și în celelalte perioade ale anului.

Cetatea Deva și Castelul Corvinilor – Cetatea Devei datează din anul 1269 și are o istorie bogată: a fost dăruită, vândută și bombardată, iar numeroșii stăpânitori, fie ei voievozi, principi sau conți, au efectuat diverse modificări. La numai 21 de kilometri depărtare se află Castelul Corvinilor – cunoscut și sub numele de Castelul Huniazilor – a unul dintre cele mai importante monument de arhitectură gotică din țara noastră și unul dintre cele mai frumoase din lume, clasându-se în top 10 destinații de basm din Europa.

Cetatea Alba Carolina – Este o fortăreață în formă de stea cu șapte colțuri care a fost construită în secolul XVII pentru apărarea Imperiului Habsburgic de atacurile Imperiului Otoman. Fortificația a cunoscut în ultimii ani transformări spectaculoase, fiind restaurată în mod impecabil și organizând numeroase evenimente culturale, lucru care a generat foarte mult interes din partea turiștilor.

Salina Turda – Situată la câteva sute de metri sub pământ, această salină din județul Cluj reprezintă mai mult decât o locație destinată tratamentelor balneare, întrucât include o bază de agrement, teren de sport, amfiteatru, loc de joacă pentru copii, un muzeu natural și un lac natural pe care se pot face plimbări cu barca. La Salina Turda există și posibilitatea de cazare, într-o unitate dotată cu centru SPA.

Castelul Cantacuzino și Castelul Peleș – Cele două obiective deosebite sunt despărțite de mai puțin de 10 kilometri. Castelul Cantacuzino a finalizat în 1911 la cererea prințului Gheorghe Grigore Cantacuzino, iar ulterior a fost folosit pe post de sanatoriu. În prezent, oferă servicii de tip restaurant pentru turiști. Castelul Peleș din Sinaia nu mai necesită nici un fel de prezentare. Totuși, vă invităm să mergeți și la Casino Sinaia, nu pentru a revendica un bonus cazino, ci pentru a servi masa sau pentru a participa la un eveniment.

Delta Dunării – Este una dintre cele mai căutate destinații din țara noastră, fiind caracterizată de prezența pelicanilor și a nuferilor care plutesc pe valurile Dunării. Delta din Dobrogea este a doua cea mai mare, însă cea mai bine conservată dintre deltele din Europa. Totodată, Delta Dunării a fost înscrisă încă din anul 1991 pe lista patrimoniului mondial UNESCO, deținând peste 300 de rase de păsări, 45 de tipuri de pești de apă proaspătă și aproximativ 2.500 de cai sălbatici. Acesta este unul dintre puținele locuri din lume în care farmecul naturii nu a fost distrus de explorarea turistică. Rezervația naturală Pădurea Letea din nordul Deltei este probabil, obiectivul cel mai des vizitat, în special pentru peisajul care este greu de descris în cuvinte.

Comentează prin Facebook:

Share this post

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

scroll to top