17 țări europene au fost incluse pe lista pentru care nu se mai impune izolarea la domiciliu la revenirea în România

Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă a decis, sâmbătă, că românii care vor sosi din 17 state europene nu vor mai intra în carantină sau autoizolare, dacă sunt asimptomatici. În plus, se vor relua și zborurile către alte trei state europene, respectiv Austria, Elveția și Germania.

Lista țărilor în care putem să călătorim din 15 iunie: Austria, Bulgaria, Cehia, Cipru, Croația, Elveția, Germania, Grecia, Islanda, Letonia, Liechtenstein, Lituania, Malta, Norvegia, Slovacia, Slovenia, Ungaria.

Această listă este alcătuită în funcție de câte cazuri noi înregistrează țările. Astfel, media trebuie să fie sub 5 cazuri la un milion de locuitori. În cazul în care aceste țări înregistrează o creștere a cazurilor, ele pot fi eliminate de pe listă, existând și posibilitatea să fie adăugate noi state, dacă situația epidemiologică o permite.

Cei care doar au tranzitat țările exceptate, plecând de fapt din alte state, care nu sunt incluse pe listă, vor intra în continuare în izolare la domiciliu. De exemplu, cei care se întorc din Franța sau Italia vor intra în continuare în izolare, chiar dacă se întorc cu mașina și tranzitează Austria și Ungaria, țări aflate pe lista.

Comentează prin Facebook:

Share this post

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

scroll to top