Adrian Miuțescu, deputat Forța Dreptei: „Am votat luni pentru desființarea pensiilor speciale ale parlamentarilor”

miutescu-stop-pensii-speciale

Deputatul Forța Dreptei, Adrian Miuțescu, vicepreședinte Forța Dreptei, a votat luni în plenul reunit al Camerei Deputaților și Senatului, pentru desființarea pensiilor speciale ale parlamentarilor.
Deputatul Miuțescu amintește că încă din luna mai 2022, împreună cu colegii din Forța Dreptei, a depus un proiect privind eliminarea pensiilor speciale ale parlamentarilor, după ce CCR a decis că legea din 2021 prin care au fost eliminate aceste pensii speciale este neconstituțională.

”Am votat luni, în plenul reunit al Camerei Deputaților și Senatului, pentru desființarea pensiilor speciale ale parlamentarilor. Proiectul a fost depus în mare grabă de un singur parlamentar, liderul deputaților PSD. Susțin eliminarea privilegiilor și a pensiilor care nu se bazează pe sistemul contributivității. Dar tare mi-e teamă că demersul de ieri a fost făcut doar pentru a lua ochii electoratului. Încă din luna mai 2022, împreună cu colegii din Forța Dreptei, am depus un proiect privind eliminarea pensiilor speciale ale parlamentarilor, după ce CCR a decis că legea din 2021 prin care au fost eliminate aceste pensii speciale este neconstituțională. În aceeași perioadă, un proiect similar a fost depus și de USR. Noi am cerut dezbaterea legii în procedură de urgență, astfel încât să fie respectate toate procedurile prevăzute de regulamentele Parlamentului și să nu mai existe vicii de constituționalitate. Proiectele noastre au fost însă ținute la sertar”, a postat Adrian Miuțescu pe pagina sa de socializare.
Totodată, deputatul Forța Dreptei de Argeș mai precizează: ”Proiectul de lege votat luni pare însă a fi, în mod intenționat, neconstituțional. O spun chiar parlamentari din coaliția aflată la putere, care invocă vicii de procedură. Iar aceste “erori” cu siguranță vor fi speculate de cei care vor ataca legea la Curtea Constituțională, pentru a-și păstra privilegiile.
În prezent există 841 de beneficiari, foști parlamentari, care încasează pensii speciale: 259 de foști senatori și 582 de foști deputați.”

Sursă foto: Facebook/ Adrian Miuțescu

Comentează prin Facebook:

Share this post

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

scroll to top