Alina Gorghiu: Marea majoritate a reformelor s-au realizat când premierul României a fost din partea PNL!

Alina-Gorghiu-640x400

Alina Gorghiu, președintele interimar al Senatului României, prezentă la vernisajul expoziției “Centenarul Încoronării. România Regală și personalitatea lui Ion I.C. Brătianu (1914-1922)”, a ținut un discurs, precizând că nu a existat, în țara noastră, nicio formulă de guvernare care să fi livrat rezultate dacă PNL nu a fost o parte esenţială din majoritate, „valabil pe vremea lui Brătianu şi este valabil şi acum” şi că ”majoritatea reformelor s-au realizat când premierul României a fost din partea PNL”.

Ne gândim astăzi la omul Ionel Brătianu. Dar onorăm prin această expoziție liderul politic care a condus țara în vreme de război, figura istorică legată de Marea Unire, care a făcut din PNL formațiunea reformatoare care a susținut votul universal și reforma agrară.
Ceea ce a lăsat el în urmă ne dă o dimensiune asupra întinderii istoriei PNL, cu multele realizări ale liberalismului care ne obligă foarte mult.
Văzând istoria liberalismului românesc, pe cea a Brătienilor, ne dăm seama cât de mare nevoie a avut România în ultimii 200 de ani de un mare partid politic reformator și cât de important a fost faptul că acest partid a susținut ideile liberale.
Care a fost secretul Brătienilor? În primul rând, Ionel Brătianu și tatăl său, Ion Brătianu, au ales mereu stabilitatea guvernării în perioadele grele și de la ei am învățat și noi să facem la fel! Nu a existat în România nici o formulă de guvernare care să fi livrat rezultate dacă PNL nu a fost o parte esențială din majoritate. Era valabil pe vremea lui Brătianu și este valabil și acum. Marea majoritate a reformelor s-au realizat când Premierul României a fost din partea PNL!”, a declarat Alina Gorghiu.

De asemenea, președintele Senatului a adăugat că liberalii, „ promotorii integrării europene și euro-atlantice”, din 1990 și până acum, au în vedere obiective clare pentru dezvoltarea țării: după ridicarea MCV, accederea în OECD, mergând către spațiul Schengen.

Comentează prin Facebook:

Share this post

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

scroll to top