Aplicaţia „Waze”, fără opţiunea de raportare a prezenței poliţiei în trafic

Aplicația de navigație „Waze”, deținută de Google, foarte utilă pentru șoferii care vor să evite aglomerația din trafic, ar putea suferi o modificare majoră în viitorul apropiat.

Waze oferă utilizatorilor posibilitatea de a semnala în timp real diferite situații întâlnite în trafic: gropi în asfalt, accidente, maşini oprite neregulamentar şi chiar locurile în care există echipaje de poliţie (la vedere sau ascunse).

Conform Departamentului de Poliție al orașului New York, există situații în care aplicația poate de asemenea să împiedice pedepsirea anumitor şoferi care încalcă legea. Un exemplu concret: şoferii care conduc sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe interzise. Aceştia pot consulta „Waze” pentru a evita poliţia, conducând astfel în stare de ebrietate şi punând viaţa altor cetăţeni în pericol.

Reprezentnții NYPD au trimis o scrisoare către Google în care cer oprirea funcţiei de raportare a filtrelor de poliţie.

Rămâne de văzut care va fi reacția Google în cazul în are autoritățile pun presiune asupra companiei pentru limitarea acestei funcții și dacă România se va număra printre țările în care acest serviciu va fi limitat

Comentează prin Facebook:

Share this post

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

scroll to top