Argeș: 11 persoane au fost evacuate din propriile locuințe, din cauza ploilor!

Efecte_meteo_Ag

Ca urmare a manifestării fenomenelor hidrometeorologice prognozate, în ultimele zile s-au înregistrat efecte în 116 localități din 29 de județe (AR, AG, BC, BT, BR, BV, BZ, CL, CJ, CT, CV, DB, GL, GR, HD, IL, IS, IF, NT, OT, PH, SJ, SB, SV, TM, TL, VL, VS, VN) și municipiul București, unde s-a intervenit pentru evacuarea apei din 11 case, 16 curți, 6 beciuri, 4 subsoluri de bloc, o instituție publică, un depozit operator economic și 12 străzi, cât și pentru degajarea a 79 de copaci și 5 stâlpi de electricitate prăbușiți pe carosabil, fiind avariate 14 autovehicule și două imobile.

Au fost evacuate preventiv 6.014 persoane din 28 de localități din județele Argeș, Brașov, Galați și Vaslui. Majoritatea provin din județul Galați, unde 5.937 de persoane au fost relocate. De asemenea, în județul Vaslui au fost evacuate 60 de persoane, în Brașov (localitatea Budila) 6 persoane, în Argeș (localitatea Lerești) 11 persoane, iar alte 684 de persoane au refuzat evacuarea.
În acest interval, o situație deosebită a avut loc în județul Covasna, unde pompierii militari au intervenit în localitatea Ghidfălău pentru salvarea a 11 persoane (8 adulți și 3 minori) care au rămas blocate cu autoturismele pe un drum forestier.

La acest moment, situația la nivel național este sub control și nu sunt raportate situații deosebite. Cu toate acestea, respectați recomandările autorităților pentru siguranța dumneavoastră și a familiei:

  • În cazul creșterii debitelor pe râuri sau pârâuri, cetățenii sunt sfătuiți să nu traverseze cursurile de apă și să se mențină la distanță de maluri. De asemenea, locuitorii din zonele vizate trebuie să ia măsuri preventive, cum ar fi curățarea șanțurilor și a rigolelor pentru a facilita scurgerea apelor pluviale.
  • În cazul vântului puternic, evitați trecerea prin apropierea copacilor, stâlpilor, panourilor publicitare sau elementelor de construcție ce pot fi ușor dislocate.
  • Șoferilor le este recomandat să evite deplasările în zonele afectate de inundații sau vizate de avertizări meteo. De asemenea, să se intereseze din timp asupra stării vremii atunci când intenționează să plece la drum.

Mai multe informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență pot fi obținute prin accesarea Platformei Naționale de Pregătire pentru Situații de Urgență (https://fiipregatit.ro) și aplicația de mobil DSU care poate fi descărcată gratuit din App Store și Google Play.

Comentează prin Facebook:

Share this post

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

scroll to top