Arhiepiscopul Calinic va suferi o intervenție chirurgicală la Spitalul Floreasca din Capitală

12495905820551205946371315855888344860182267o

Ieri după-amiază, după slujba de sfințire a unei troițe în zona Drumului Național 73 – Rucăr-Bran, Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Calinic Argeșeanul a suferit o afecțiune la piciorul stâng, incident care nu a pus și nu pune în pericol viața Înaltpreasfinției Sale.

În urma acestui incident, Ierarhul Argeșului și Muscelului a fost transportat imediat, fără intervenția unei ambulanțe, la Spitalul Județean din Pitești, unde, după investigațiile primare, echipa medicală a hotărât transferul la Spitalul Clinic de Urgență Floreasca din București. Starea de sănătate a Înaltpreasfinției Sale este foarte bună, fiind sub supraveghere medicală permanentă. El urmează o serie de investigații de specialitate pentru a se pregăti pentru o intervenție chirurgicală la piciorul stâng.

Având în vedere mai multe informații publicate în spațiul mass-media, cu privire la starea sănătății Înaltpreasfințitului Părinte Calinic, Arhiepiscop al Argeșului și Muscelului, Biroul de Presă al Arhiepiscopiei Argeșului și Muscelului, face următoarele precizări:

„În după amiaza zilei de 2 Iunie 2024, după slujba de sfințire a unei troițe în zona Drumului Național 73 – Rucăr-Bran, Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Calinic Argeșeanul, a suferit o afecțiune la piciorul stâng, incident care nu a pus, și nu pune în pericol viața Înaltpreasfinției Sale. Urmare acestui incident, Ierarhul Argeșului și Muscelului a fost transportat imediat, fără intervenția unei ambulanțe, la Spitalul Județean din Municipiul Pitești, iar în urma investigațiilor primare, echipa medicală a hotărât transferul la Spitalul Clinic de Urgență Floreasca din Capitală.

Precizăm că starea sănătății Înaltpreasfinției Sale este foarte bună, se află sub supraveghere medicală permanentă, urmând o serie de investigații de specialitate, în vederea pregătirii pentru o intervenție chirurgicală la piciorul stâng. Înaltpreasfinția Sa, mulțumește cu recunoștință, cadrelor medicale de la Spitalul Clinic de Urgență Floreasca, de la Spitalul Județean Argeș, pentru profesionalism și ajutor, precum și tuturor ierarhilor, clericilor, monahilor și credincioșilor, pentru rugăciuni și susținere.

Dumnezeu să ne aibă pe toți în pază!’’.

Sursa foto: libertatea.ro

Comentează prin Facebook:

Share this post

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

scroll to top