Atenţie! Peste 30.000 de PFA și 12.000 de întreprinderi familiale riscă să fie radiate automat, dacă nu îndeplinesc anumite condiţii, în următoarele două săptămâni

Persoanele fizice autorizate și întreprinzătorii persoane fizice, titulari ai unei întreprinderi individuale, trebuie să se încadreze în maximum 5-10 clase de activități și să limiteze numărul de angajați la maximum 3-8 persoane. Noile reguli au fost introduse în octombrie 2016 și au devenit valabile începând din 16 ianuarie 2017, firmele având un interval de 2 ani la dispoziție pentru conformare. Din acest termen au mai rămas acum două săptămâni.

Conform Profit.ro, începând cu martie 2019, Oficiul Național al Registrului Comerțului (ONRC) va radia automat PFA-urile și întreprinderile individuale care nu s-au conformat până la acel moment noilor reguli.

”Începând cu data de 16.01.2017, se modifică modul de înregistrare și de funcționare a persoanelor fizice autorizate (PFA), întreprinderilor individuale (II) și întreprinderilor familiale (IF). Facem precizarea că, în termen de 2 ani de la intrarea în vigoare a Legii, persoanele fizice autorizate și întreprinderile individuale al căror număr de activități incluse în obiectul de activitate este mai mare decât cel prevăzut mai sus, trebuie să solicite oficiului registrului comerțului competent modificarea în mod corespunzător a mențiunilor din registrul comerțului referitoare la obiectul de activitate. În termen de 60 de zile de la împlinirea celor 2 ani, oficiul registrului comerțului radiază din oficiu persoanele fizice autorizate și întreprinderile individuale care nu au operat modificările impuse de legislația în vigoare”

atenționează ONRC.

Comentează prin Facebook:

Share this post

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

scroll to top