Avocatul Mircea Andrei a intrat în lupta pentru Primăria Sectorului 1

Mircea-Andrei--chipul-Justitiei-democrat-liberale--Opinii-

Potrivit unor surse politice bine informate, se pare că în cadrul PSD și-au anunțat intenția de a candida la Primăria Sectorului 1, în acest an, un politician cunoscut și un medic celebru, în timp ce liberalii aruncă în cursă un fost ofițer de informații apropiat al șefului SRI Ilfov.

Clotilde Armand, actualul primar al Sectorului 1, își dorește să obțină un nou mandat și beneficiază de susținerea a trei partide: USR, „Forța Dreptei”, condusă de Ludovic Orban, și PMP, condus de Eugen Tomac.

În cursa electorală va intra și Mircea Andrei, susținut de partidul neparlamentar Alternativa Dreaptă (AD). El este avocat, fost magistrat, profesor și fost senator, PDL și locuiește de mulți ani în Sectorul 1, unde s-a implicat activ în viața socială de-a lungul timpului. Partidul Alternativa Dreaptă a apărut recent în cel mai recent sondaj Sociopol, iar Mircea Andrei ocupă funcția de secretar general. Alternativa Dreaptă este singurul partid din România afiliat Conservatorilor Europeni, iar președinta Adela Mîrza este membră în boardul de conducere al ECR Party, alături de Giorgia Meloni, președinta partidului Fratelli D’ Italia, cu care a câștigat alegerile, relatează curentul.info.

Social-democrații care l-au pierdut pe fostul primar al Sectorului 1, Daniel Tudorache, prins într-un imens scandal de corupție, urmează să se decidă dacă va fi aruncat în luptă fostul premier Victor Ponta, consilier al premierului Ciolacu, sau profesorul universitar de la UMF, Adrian Streinu-Cercel, actual senator.

Victor Ponta își dorește cu ardoare o revenire în PSD, partid de la care a dezertat pentru a înființa noul partid PRO-România, cu care a reușit în 2019 să obțină două poziții de europarlamentari. În 2020, însă, nu a mai obținut mandate parlamentare. Dacă PSD nu îi va asigura o poziție eligibilă la alegeri, Victor Ponta, susținut de România TV, va încerca să atragă voturile social-democraților.

George Tuță, candidatul PNL, este un necunoscut pentru votanții din Sectorul 1, fiind un fost ofițer SRI și actual deputat de Ilfov.

AUR încă nu și-a anunțat candidatul, dar în Sectorul 1 a obținut un scor de doar 4% în alegerile din 2020, în timp ce la nivel național a reușit un scor electoral de peste 9%.

Astfel, lupta se anunță strânsă la Sectorul 1, cu o bătălie între actualul primar, candidatul PSD și experimentatul Mircea Andrei care este din ce in ce mai vizibil. (Antoniu Neguț)

Comentează prin Facebook:

Share this post

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

scroll to top