Bianca Andreescu, jucătoarea canadiană de origine română câștigă turneul de la Indian Wells

Bianca Andreescu, 18 ani, 60 WTA, jucătoarea canadiană cu origini românești, și-a desăvârșit parcursul perfect de la Indian Wells câștigând turneul californian, după victoria în trei seturi cu Angelique Kerber, scor 6-4, 3-6, 6-4.

Bianca a avut un discurs superb la festivitatea de premiere, în care, la final, a vorbit și în limba română, transmițându-le un mesaj fanilor din România.

„Mulțumesc că sunteți alături de mine și vă iubesc!”, a spus Bianca Andreescu.

Începând de azi, Bianca Andreescu va avea cea mai bună clasare din carieră, urmând să ocupe poziția 24, după un salt de 36 de locuri.

Nu doar clasamentul canadiencei va fi îmbunătățit, ci și conturile ei. Succesul din deșertul californian i-a asigurat un cec în valoare de 1.354.000 milioane de dolari.

Bianca Andreescu este fiica unor emigranți români în Canada, Maria şi Nicu Andreescu. Bianca a început tenisul la Pitești, la vârsta de șase ani, primul ei profesor fiind Gabriel Hristache.

Bianca Andreescu vine în fiecare an, câte o săptămână sau două, în România pentru a-și vizita rudele din Pitești și Râmnicu Vâlcea.

Comentează prin Facebook:

Share this post

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

scroll to top