Branșamentele de apă ILEGALE, în comuna Oarja, cauza lipsei de presiune pe rețeaua publică

În contextul perioadei de secetă pe care o traversăm și urmare a numeroaselor sesizări și reclamații privind lipsa de apă și lipsa de presiune în comuna Oarja, Serviciul Control din cadrul APĂ CANAL 2000 SA desfășoară, în această perioadă, acțiuni de verificare în toată comuna, pentru identificarea neregulilor care conduc la epuizarea într-un timp scurt a disponibilităților de apă.

Dacă în urmă cu câteva zile operatorul întâmpina greutăți în asigurarea serviciului de alimentare cu apă în zonă și mulți locuitori ai comunei nu aveau apă pentru consum menajer, după doar 3 zile de controale masive, situația s-a stabilizat, presiunea pe rețeaua de distribuție revenind în parametri normali de funcționare.

Toți acești utilizatori dețineau pe lângă branșamentul contorizat, cu contract, la care consumul era nesemnificativ, încă un branșament clandestin din care folosea cantități mari de apă.

– un agent economic cu profil de activitate “Acvacultură în ape dulci”, fără contract încheiat cu operatorul, care administra un lac situat în strada Valea Găinii cu o suprafață de de circa 80.000 m2, cantitatea de apă înregistrată pe aparatul de măsură și nefacturată fiind de aproximativ 3000 mc.

Aducem la cunoștință pe această cale atât utilizatorilor din comuna Oarja, cât și celor din alte localități din aria noastră de operare că, în conformitate cu prevederile contractului de furnizare și ale Legii nr. 241/2006 a serviciului de alimentare cu apă și canalizare, apa potabilă este furnizată în scop exclusiv menajer și nu în alte scopuri, deoarece nu există disponibilități suplimentare de apă față de necesarul pentru consum menajer al localității.

Controalele în comuna Oarja vor continua masiv și în perioada următoare pe toate străzile, pentru stoparea consumului fraudulos de apă, și vor fi aplicate toate măsurile legale care se impun, mergând și până la debranșarea imediată.

Cât priveşte valoarea prejudiciului, societatea noastră se va constitui parte civilă în procesul penal până la recuperarea integrală a sumelor datorate.

Ne dorim, prin această acțiune, conștientizarea riscurilor la care se expun cei care uzează de astfel de practici și îi asigurăm de întreaga confidențialitate pe toți cei care au de sesizat conectări ilegale. În aceste sens, putem fi contactați la numărul unic de Call Center 0248 223 237 sau pe adresa de email contact@apa-canal2000.ro.

Director General,
Mihail Marinescu

Comentează prin Facebook:

Share this post

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

scroll to top