SUA vor recomanda administrarea unei doze suplimentare de ser anti-Covid la opt luni după a doua doză in cazul vaccinurilor Pfizer şi Moderna

Este de aşteptat ca oficialii din sănătate şi experţii medicali americani să recomande administrarea unei doze suplimentare de vaccin anti-Covid la opt luni după cea de-a doua doză, potrivit unor surse citate de nbcnews.com.

Recomandarea vine în timp ce varianta Delta a coronavirusului este dominantă în Statele Unite şi autorităţile sanitare analizează dacă vârstnicii ar trebui să primească această doză suplimentară.

Doza suplimentară va fi administrată în cazul vaccinurilor Pfizer şi Moderna, imunizarea urmând să se facă incepand cu jumătatea lunii septembrie.

Food and Drug Administration (FDA), organismul american de reglementare a medicamentelor şi alimentelor, a modificat săptămâna trecută autorizaţiile de utilizare de urgenţă pentru serurile Modernă şi Pfizer/ BioNTech pentru a permite celor cu sisteme imunitare slăbite să primească a treia doză. Este vorba despre cei care nu au dezvoltat un răspuns imun adecvat împotriva coronavirusului chiar şi după ce au fost complet vaccinaţi.

Printre cei care vor primi mai întâi a treia doză se numără lucrătorii sanitari, cei din centrele de îngrijire şi vârstnicii, care au fost primii vaccinaţi odată ce serurile au primit autorizare pentru utilizare de urgenţă, în luna decembrie.

Comentează prin Facebook:

Share this post

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

scroll to top