Campanie națională de donare de sânge, organizată de TNL

campanie-tnl

Tineretul Naţional Liberal organizează, în perioada 3-7 aprilie a.c., o campanie naţională de donare de sânge. Membrii organizaţiei vor fi prezenţi în centrele de transfuzie sangvină din fiecare municipiu reşedinţă de judeţ.

”Cu ocazia Zilei Mondiale a Sănătăţii, sărbătorită anual în data de 7 aprilie, Tineretul Naţional Liberal anunţă o nouă campanie naţională de donare de sânge. Astfel, în perioada 3-7 aprilie – noi, tinerii liberali din toată ţara vom fi prezenţi în centrele de transfuzie sangvină din fiecare municipiu reşedinţă de judeţ. Invităm toate persoanele care îndeplinesc condiţiile de donare să fie parte a acestei campanii şi să meargă de luni până vineri să doneze sânge în orice judeţ al ţări”, au transmis, duminică, reprezentanţii TNL.
Potrivit organizaţiei, în 2023, activităţile dedicate Zilei Mondiale a Sănătăţii se desfăşoară sub tema”Sănătate pentru toţi”.

”Donând, ajutăm la salvarea unei vieţi şi contribuim la eforturile medicilor care prin intervenţiile zilnice efectuate pe baza donărilor de sânge, salvează sau prelungesc vieţi. Orice persoană care este sănătoasă, într-o stare bună fizică şi psihică şi care nu a suferit intervenţii chirurgicale în ultimele 6 luni, poate dona sânge. Donatorul trebuie să aibă vârsta între 18-60 de ani şi o greutate minimă de 50 kg”, au mai transmis tinerii liberali.

Aceştia reiterează care sunt beneficiile donării de sânge:

  • analize medicale: eliberarea la cerere a analizelor medicale efectuate (grupa sanguină, Rh, hemoleucogramă, hepatita B, hepatita C, HIV, HTLV, analize biochimice);
  • eliberarea a 7 bonuri valorice care pot fi folosite în magazinele partenere pentru achiziţionarea de produse sau alimente;
  • eliberarea unei adeverinţe pentru o zi liberă (ziua donării);
  • facilităţi transport: în funcţie de oraş, pot fi oferite adeverinţe pentru reducere 50% pe mijloacele de transport în comun.

”Şi, pentru a ne asigura că vestea ajunge în toată ţara, BlooDoChallenge este alături de noi. Prin aplicaţie vă puteţi programa online la donare, aveţi carnetul donatorului în format digital şi sunteţi la curent cu campaniile de donare din toată ţara. Din inimă, pentru România se găseşte şi în aplicaţia lor, disponibilă pe: https://bloodochallenge.com”, au mai transmis liberalii îmtr-un comunicat.

Comentează prin Facebook:

Share this post

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

scroll to top