Cioroianu, audiat de comisia de Cultură din Camera Deputaților

222690-185138

Astăzi, în cadrul ședinței comisiei de cultură din Camera Deputaților, directorul Bibiliotecii Naționale, Adrian Cioroianu, a fost solicitat să ofere explicații cu privire la dezvăluirea faptului că jurnalista Emilia Șercan analizează în sala de lectură dacă lucrarea de doctorat a lui Mircea Geoană conține elemente de plagiat.

Întrebat despre motivul pentru care a ales să facă public acest subiect, și dacă a respectat legislația referitoare la protecția datelor personale, directorul Bibliotecii Naționale a ezitat să ofere un răspuns concret. În consecință, parlamentarii din opoziție i-au cerut demisia.

În cadrul audierilor din comisie, ministrul Culturii, Raluca Turcan, a anunțat că toate pozițiile de conducere ocupate interimar, inclusiv cea a directorului Bibliotecii Naționale, vor fi scoase la concurs.

„Numai o clipă. Ca să ne lămurim cum a ajuns informația la mine. Să nu-și imagineze cineva că a scotocit cineva în date. Deci, e vorba de o cerere completată în nume personal, trimisă de dânsa unui serviciu, serviciul a dat-o la alt serviciu. A ajuns la secretariat. Ce ajunge la secretariat intră în mapa directorului. Și se poate verifica. Am scris: de acord și am trimis-o la departamentul care multiplică tezele”, a declarat Cioroianu în fața comisiei.

Sursa foto: radiochisinau.ro

Comentează prin Facebook:

Share this post

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

scroll to top