Compania de socializare a lui Donald Trump ar putea pierde o finanțare de 1,3 miliarde de dolari

truth-social-trailar-tw

Truth Social ar putea pierde o finanţare de 1,3 miliarde de dolari întrucât firma cu care ar urma să fuzioneze nu a obţinut acordul acţionarilor pentru prelungirea unui termen.

Firma de achiziţii care a acceptat să fuzioneze cu compania de socializare a fostului preşedinte al SUA Donald Trump, Truth Social, nu a reuşit marţi să îşi asigure suficient sprijin din partea acţionarilor pentru o prelungire cu un an a unui termen, necesară finalizării acordului, transmite Reuters.

În joc este o infuzie de numerar de 1,3 miliarde de dolari, pe care Trump Media & Technology Group (TMTG), care operează aplicaţia Truth Social, ar trebui să o primească de la Digital World Acquisition, compania de achiziţii cu scop special (SPAC) care a încheiat un acord în octombrie pentru a lista la bursă TMTG. Tranzacţia a fost îngheţată pe fondul anchetelor civile şi penale privind circumstanţele din jurul tranzacţiei. Digital World spera că autoritatea de reglementare a sectorului financiar (Comisia pentru bursă şi valori mobiliare – SEC), care îi revizuieşte declaraţiile privind tranzacţia, îşi va da acordul.

Directorul general al Digital World, Patrick Orlando, a declarat, în cadrul unei reuniuni speciale a acţionarilor săi, marţi, că va amâna până joi la prânz termenul limită pentru votul privind prelungirea duratei de viaţă a SPAC cu 12 luni.

Digital World are nevoie de 65% dintre acţionarii săi să voteze în favoarea propunerii, dar sprijinul de luni seara a fost mult insuficient, a raportat Reuters. Digital World consideră că TMTG va avea ”fonduri suficiente” până în aprilie 2023. TMTG a declarat săptămâna trecută că Truth Social este ”pe o bază financiară solidă” şi că va începe să difuzeze reclame în curând.

Trump a început să folosească Truth Social în aprilie, la două luni după ce a fost lansată în magazinul de aplicaţii Apple.

Fostul preşedinte are pe platforma de socializare peste 4 milioane de urmăritori – o fracţiune din cei 89 de milioane pe care i-a avut pe Twitter înainte de a fi interzis din cauza rolului său în revoltele din ianuarie 2021, de la Capitoliul SUA.

Comentează prin Facebook:

Share this post

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

scroll to top