CONSILIUL CONCURENȚEI ANALIZEAZĂ PRELUAREA ACTIVELOR DR. OETKER DE CĂTRE THE NEW ORIGINALS COMPANY GMBH

Consiliul Concurenței analizează tranzacția prin care The New Originals Company GmbH intenționează să preia activele deținute de Dr. Oetker România, transmite instituția într-un comunicat de presă.

„Activele preluate sunt aferente afacerii cu produse din soia desfășurate în România de către Dr. Oetker sub marca Inedit. Dr Oetker este o companie al cărei obiect principal de activitate este comerțul cu ridicata specializat al altor alimente, inclusiv peşte, crustacee şi moluşte The New Originals Company GmbH este membră a holdingului de investiții Raiffeisen, care este prezent pe piața din România prin investiții în companii active pe piețele financiare, în diverse domenii ale producției industriale, energiei, IT și distribuției de produse de larg consum. Pe piața produselor din soia, Raiffeisen este prezent prin vânzările generate de producătorul din Slovacia, Alfa Bio s.r.o. În conformitate cu prevederile Legii concurenţei, această operaţiune trebuie autorizată de Consiliul Concurenţei, care o va evalua în scopul stabilirii compatibilităţii sale cu un mediu concurenţial normal şi va emite o decizie în termenele prevăzute de lege”, conform Consiliului Concurenței.

The New Originals Company vrea să preia activele afacerii produse din soia Inedit de la Dr. Oetker, producător de aditivi alimentari care are o unitate de producţie în Curtea de Argeş. Inedit este un brand românesc, cumpărat în 2007 de către Aurelian Eremia şi integrat ulterior în compania Dr. Oetker Ro, conform zf.ro. Aceeași sursă notează că sub brandul Inedit, Dr. Oetker produce burgeri vegetali, zacuscă, batoane vegetale, băuturi din soia, tofu, paste tartinabile sau sosuri din soia. (A.N)

Comentează prin Facebook:

Share this post

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

scroll to top