Cornel Ionică revine în funcția de primar al Piteștiului

Astăzi, la Tribunalul Argeș s-a judecat primul termen în procesul în care Cornel Ionică a cerut suspendarea ordinului de suspendare a mandatului emis de prefectul județului.

Magistrații argeșeni au admis cererea primarului ales al Piteștiului și au decis suspendarea actului administrativ de încetare a mandatului, emis de prefectul Emilian Dragnea.

Ca urmare a acestei decizii, Cornel Ionică revine în fotoliul de primar.


„Admite cererea. Suspendă executarea Ordinului Prefectului nr. 87/19.03.2019, până la soluţionarea definitivă a acţiunii în anulare. Cu recurs în 5 zile de la comunicare. Recursul se depune la Tribunalul Argeş. Pronunţată în şedinţa publică de la 05 Aprilie 2019, la Tribunalul Argeş Secţia Civilă, complet specializat Contencios Administrativ şi Fiscal.”


se arată în decizia Tribunalului Argeș.

Revenirea lui Ionică în funcția de primar este una temporară – până când instanţa va judeca a doua parte a cererii, respectiv anularea ordinului prefectului. Cum însă termenele de judecată sunt foarte mari, sunt șanse ca primarul ales să își termine mandatul – care expiră de drept anul viitor, când sunt programate alegeri locale.

Reamintim că în data de 19 martie, prefectul Emilian Dragnea a semnat ordinul de încetare a mandatului pentru primarul municipiului Pitești, Cornel Ionică. Anul trecut, fostul edil a pierdut definitiv procesul cu Agenţia Naţională de Integritate în care era acuzat de conflict de interese.

Comentează prin Facebook:

Share this post

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

scroll to top