Cristina Stocheci, senator PSD Argeș: „PSD aduce bani europeni pentru sprijinirea categoriilor vulnerabile”

cristina-stocheci-696x464

Unul dintre obiectivele #PSD în actuala guvernare este de a atrage fonduri europene pentru susținerea categoriilor vulnerabile. Pe lângă cele două măsuri de acordare de vouchere pentru #alimente și de vouchere pentru energie, finanțate din bani europeni, luni, 3 martie, ministrul Muncii, Marius Budăi, a lansat încă două proiecte cu finanțare europeană pentru persoanele vulnerabile a declarat Cristina Stocheci, senator PSD de Argeș.

Planificarea acestora s-a făcut cu sprijinul a doi social-democrați europeni, Comisarul pentru Coeziune și Reforme, Elisa Ferreira, și Comisarul pentru Locuri de muncă și Drepturi sociale, Nicolas Schmit.

Proiectele lansate de ministrul PSD al Muncii în prezența celor doi comisari europeni social-democrați sunt:

1. Sprijinirea persoanelor care au dificultăți în găsirea unui loc de #muncă: transformăm ANOFM dintr-o instituție axată doar pe plăți de indemnizații, într-una pro-activă care să ofere cetățenilor îndrumări privind formare și reconversia profesională pentru a-și găsi mai ușor un loc de muncă.

2. Servicii comunitare integrate pentru comunitățile rurale: în colaborare cu Ministerul Sănătății și Ministerul Educației vom extinde proiectul pilot (deja implementat, la 2000 de comunități rurale) prin care comunitățile vor avea acces la servicii medicale de bază, asistență socială și consiliere școlară pentru combaterea abandonului școlar.

Comentează prin Facebook:

Share this post

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

scroll to top