D.G.A.S.P.C Argeș are în derulare Proiectul ”Complex de Servicii Sociale, Mun. Câmpulung Judeţul Argeş”, proiect finanțat din fonduri europene

DGASPC-ARGES-CAMPULUNG-3-proiect

Ion Mînzînă, președintele Consiliului Județean Argeș, vicepreședintele Marius Nicolaescu, împreună cu Tatiana Eftime, directorul general al Direcției Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Argeş, au efectuat o vizită pe șantierul de la Câmpulung pentru a vedea care este stadiul lucrărilor.

Aici sunt în construcție două (2) case de tip familial (CTF),  cu o capacitate de 12 locuri/CTF, pentru 24 de copii din centrul de rezidențial din cadrul Complexului de Servicii pentru Copii în Dificultate Câmpulung și un centru de zi, cu o capacitate de 50 de locuri. Valoarea totală a proiectului este de 6.000.438,38 lei cu TVA, cofinanțarea de 2% fiind asigurată de Consiliul Județean Argeș. Termenul de finalizare a lucrărilor este 31 decembrie 2023. Pe toate șantierele pe care unde am fost, și nu sunt puține, le-am cerut același lucru constructorilor, să respecte calitatea lucrărilor și termenele de finalizare”, a declarat Ion Mînzînă, președinte CJ Argeș.

proiect DGASPC ARGES

În ceea ce privește stadiul lucrărilor, structura de rezistență este realizată într-un procent de 100% și într-un procent de 40% pe partea de arhitectură. Conform dirigintelui de șantier, urmează a se turna șarpanta, să se facă izolarea exterioară a clădirilor, după care se va trece la lucrările de interior”, a transmis Marius Nicolaescu – vicepreședinte CJ Argeș.

proiect DGASPC ARGES

O casă nouă pentru copii de la CSCD Câmpulung. Noile servicii sociale, de tip case de tip familial, rezultate după finalizarea proiectului vor fi integrate în comunitate și vor asigura un mediu cât mai apropriat de cel familial, cu un climat socio-afectiv, adecvat formării personalității copiilor/tinerilor. Implementarea proiectului propus, prin activitățile incluse, va conduce la dezvoltarea unor servicii alternative bazate pe familie și pe îngrijirea în cadrul comunității, precum și a unor servicii de zi de prevenire a separării copilului de familie. În ceea ce privește funcționarea vom asigura servicii de cea mai bună calitate prin specialiștii pe care îi avem în Centrul de Zi”, a precizat Tatiana Eftime, director general DGASPC Argeș.

De precizat faptul că serviciile sociale care vor fi furnizate în cadrul infrastructurii create, după finalizarea implementării proiectului, sunt următoarele:

În casele de tip familial: 

cazare și asigurarea hranei,
consiliere socială,
educație,
activități recreative,
socializare,
activități culturale și sportive,
asistență pentru sănătate,
consiliere privind reintegrarea familială și comunitară,
dezvoltarea abilităților de viață independentă,
sprijin pentru integrare în muncă;

În centru de zi:

Scopul centrului de zi este de a asigura copiilor din comunitate, aflați în situație de risc de separare de părinți pe timpul zilei servicii, precum:

consiliere psihosocială și suport emoțional,
educație nonformală, informală și dezvoltare timpurie,
suport pentru dezvoltarea abilităților de viață independență,
recreere și socializare,
integrare/reintegrarea familială și comunitară,
consiliere juridică, după caz,
conștientizarea și sensibilizare a populației,
orientarea vocațională,
asistenta pentru sănătate.

Comentează prin Facebook:

Share this post

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

scroll to top